Pantern kommer från allettans första förlust senast och ska upp igen på vinnarspåret. Vimmerby har överraskat och har faktiskt fortfarande chansen att ta sig vidare trots att man lidit av tunga spelartapp. Jag kommer återigen testa en liten peng på underdogen här.

  • Match: Pantern – Vimmerby
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby ML
  • Odds: 6.75 @ Nordicbet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 1/2, 16.00

panternPantern kommer in till den här matchen med allettans första förlust i ryggen. Den kom i onsdags efter att man tappat en 3-0 ledning borta mot Tingsryd till 4-3. På något sätt kändes det ändå som att det var dags. Man har väldigt länge presterat på sin maxnivå och kanske behöver en liten dip inför kommande kvalserie. Det är dock inget snack om att man motbevisat många tvivlare runtom i Sverige och man är ett riktigt bra hockeylag. Man kom två i grundserien och leder allettan södra helt överlägset vilket tyder på en enorm styrka. På pappret har man kanske inte den mest namnkunniga truppen, men man har fått ihop det som lag och tränaren Stephan Lundh har som sagt gjort underverk med spelarna. Hemma på Kirseberg är man starka och har varit det hela säsongen. Man är självklara favoriter idag när man tar emot jumbon Vimmerby och man ska vinna en normal dag. Jag tror dock kanske att det kan finnas lite underskattning med i bilden, samtidigt som att man slappnar av lite med tanke på att läget är relativt lugnt i tabellen. Sen vet vi inte hur spelarna reagerar på en ny spelare i truppen och dessutom hur reagerar de på sin första förlust på väldigt länge? Kan det bli skakigt eller blir det motsatt effekt och man går ut och fullständigt kör över Vimmerby? Det ska man kunna göra, men verkligen inget jag litar på till det här låga oddset.

vimmerbyVimmerby har det varit väldigt mycket snack om ett tag nu. Det har varit lite turbulent i klubben där spelare har lämnat, varit ute på krogen innan match och väldigt mycket skriverier i tidningar/forum med mera. Det känns ändå på nåt sätt som att laget stärkts lite av detta och man vann faktiskt de tre av de fyra senaste matcherna, om man bortser från matchen senast mot Troja på hemmaplan. Laget har ju trots allt tappat sina två bästa forwards och två bästa backar sedan säsongen startade, men ändå så vann Vimmerby faktiskt matchen på hemmaplan mot Pantern med 3-2 efter straffar. Idag är det också lite av sista chansen för Vimmerby. En förlust idag innebär att det är väldigt långt till en playoffplats. En vinst är mer eller mindre ett måste och jag antar att man kommer kämpa in i det sista för att kunna fullfölja säsongen så långt som möjligt. VH är ett sämre lag på pappret, men att man ska 8 gånger pengarna i en match i allettan är ju ett riktigt skämt. Nog för att Pantern är favoriter och riktigt bra, men så dåliga är inte Vimmerby. Med ett bra målvaktsspel och en 100-procnetig insats från utespelarna så kan man faktiskt knipa någon poäng av Pantern. Hemmalaget har dessutom kanske inte samma desperation efter en vinst som Vimmerby har så jag räknar ändå med att det blir en ganska jämn match.


Pantern ska vinna denna match utan tvekan, men ibland måste man också titta på oddsen. Vill ni ha en högoddsare att leka med under dagen så tycker jag definitivt att ni kan ta bortasegern här. Chansen är bättre än oddset säger och det är värt en liten slant. Mitt spel blir alltså Vimmerby ML till oddset 6.75 hos Nordicbet. Insatsen blir låg och stannar på 2 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden