Den haltande Hockeyallsvenskan trummar vidare under söndagen när nykomlingen Pantern tar emot serieledande Västerås. Pantern som har överraskat många lag under säsongen och ligger i mitten av tabellen. Blir Västerås en passande uppgift när lagets bortaspel är uppe i tre raka förluster eller blir serieledarna för starka trots det?

  • MatchPantern – Västerås 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 2,00 @ Unibet 
  • Insats 3/5 units
  • Spelstopp: 4/10, 16:00

Pantern har inlett imponerande i upptakten av Hockeyallsvenskan. Nykomlingarna från Malmö, Skåne har efter åtta omgångar spelat ihop tretton poäng. Det via fyra segrar och fyra förluster och laget placeras på en sjunde plats i tabellen.
I den senaste omgången hade Pantern också hemmamatch för att möta värmlänningarna BIK Karlskoga.En match som inte gick hemmalagets väg och BIK Karlskoga gick fram till en 0-3 ledning efter drygt halva matchen och där var avgjort. Matchen slutade till slut 1-3.

Förlusten bröt Panterns två raka hemmasegrar och laget har på sina fyra inledande hemmamatcher gått segrande ur två och förlorat två. Först en 2-3 förlust mot Mora efter straffar för att sedan vinna två raka mot Leksand 2-1, och med samma siffror mot Timrå. För att förlora mot BIK Karlskoga sist.
Det ger laget sju inspelade poäng på hemmaplan och Panterns är för tillfället seriens elfte bästa hemmalag.

Pantern kommer till spel utan E. Carnestad och A. Wemmenborn. Tillkommer gör K. Rosdahl från Malmö.

pantern V.S vasteras_200

Västerås har även denna säsong inlett starkt i Hockeyallsvenskan. Laget har radat upp segrar varefter varandra och har på dom åtta inledande omgångarna tagit fem trepoängare, två övertid/strafförlust och endast en förlorad match efter ordinarie tid. Poängskörden blir summerat sjutton och Västerås toppar Hockeyallsvenskan med två poäng före tvåan Björklöven.
I den senaste omgången besegrades Mora med 2-1 på hemmaplan och det var den fjärde raka matchen Västerås tog poäng i, varav i tre av matcherna har laget avgått med segern.

Bortaspelet har däremot mer att önska. Det senaste borta besöket var mot BIK Karlskoga. Västerås fick med sig 2-2 efter fulltid, men var inte det starkaste laget när det vankades straffläggning. Istället blev det förlust och det var den tredje raka torsken på bortais. Västerås har inte vunnit på bortaplan sen premiäromgången när laget besegrade Björklöven med 2-0, och har efter fyra bortamatcher tagit fem poäng. Det gör Västerås trots det till seriens  sjätte bästa bortalag.

Västerås ställer upp med samma manskap som mötte Mora i den förra omgången.

Två lag som aldrig tidigare har mött varandra.
Hur ska det gå när lagen väl gör det i Hockeyallsvenskan? Det som ställer till det för Pantern är vågen nykomlingen har ridit på planade ut i den förra matchen mot BIK Karlskoga och laget visade sitt rätta jag och vara tämligen för ”lätta”, trots att BIK Karlskoga’s form var under isen. Pantern har imponerat under inledningen, men laget har trots allt inte mött speciellt många topplag ännu. Det blev förvisso seger över Leksand, men då mot ett Leksand i dalande form och med ett spel där ingenting stämde. Annars har segrarna kommit mot Timrå, Almtuna och Sundsvall. Alla tänkbara bottenkandidater.
Nu möter laget ett Västerås som ska utkräva revansch från förra säsongens fadäs när laget missade att ta steget upp till SHL, och har nu satsat rejält. N. Sorkin och J. Cutta är två tunga nyförvärv som nu har gjort ett par matcher i Västerås-tröjan och blir bättre och bättre för varje match.
Västerås har inte haft marginalerna med sig på bortais och är uppe i tre raka nederlag på resande fot. Därav passar Pantern ypperligt att bryta den trenden, då hemmalaget kan vara på väg neråt med formen medan Västerås fortsätter sin uppåt.
Nej, serieledande Västerås mot en nykomling till två gånger pengarna går inte att låta bli och det går inte se mellan ögonen att Västerås inte är ett så mycket starkare och bättre lag än Pantern.
Mitt spel blir en bortaseger till två gånger pengarna hos Unibet