Nykomlingsmöte i Hockeyallsvenskan. Två nykomlingar som är inne i två helt olika formkurvor och för hemmalagets del är den inte positiv. Pantern är uppe i tre raka förluster och möter Tingsryd som har fyra segrar på lagets fem senaste matcher. Blir det fjärde raka nederlaget?

  • MatchPantern – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Money line Pantern
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 9/10, 19:00

IK Pantern började imponerande i Hockeyallsvenskan och låg med uppe i toppen efter dom inledande omgångarna. Men efter att laget förlorade mot BIK Karlskoga och bröt sin tre matchers långa segersvit har det dalat successivt. Nu sist förlorade Pantern med 4-1 mot Oskarshamn på bortaplan och inkasserade tredje raka nederlaget.

Med en form som sjunker som en sten. Sjunker även tabellplaceringen. Pantern ligger på en tionde plats med tretton poäng efter tio omgångar. Det är nu bara tre poäng ner till kvalplats, men samtidigt bara två upp till playoff-spel.

Hemmaspelet har fått sig en törn på självförtroendet efter besöken från Västerås och BIK Karlskoga. Där blev det två raka nederlag, 2-5 respektive 1-3. Och Pantern har efter fem hemmamatcher två segrar och tre förluster, varav en efter straffläggning. Det ger laget en poängskörd på sju pinnar efter fem hemmamatcher och Pantern är seriens tolfte bästa hemmalag.

pantern V.S tingsryd

Den andra nykomlingen av tre, Tingsryd går däremot som tåget. Laget vann över BIK Karlskoga med 3-2 på hemmaplan i den senaste omgången och tog sin fjärde seger på dom fem senaste matcher. Dock ska det tilläggas att den enda förlusten på dom fem senaste matcherna kom på bortaplan mot Almtuna och dom fyra segrarna har kommit i hemmaborgen.

Men så länge segrarna tas någonstans kommer Tingsryd att hålla sig ovanför kvalplats. Efter nio matcher för laget är det långt ner till kvalplats, då placering är en fjärde plats med arton poäng. Bara fem poäng bakom serieledande Västerås, som dessutom har en match mindre spelad.

Vänder vi och blickar åt Tingsryd’s bortaspel är det föga saker som imponerar. Två raka förluster på bortaplan, nollad i båda matcherna och motståndarna har varit, Almtuna 0-3 och Asplöven 0-6.
Totalt har Tingsryd spelat fyra bortamatcher och vunnit en match, mot tabelljumbon Sundsvall 1-4. Laget har endast mäktat med att göra sex mål och ta tre poäng. Det gör Tingsryd till seriens elfte bästa bortalag.

Säsongens första nykomlingsmöte mellan dessa två.
Hur går det då? Vi har ett lag på ena sidan som är inne i en formsvacka med tre raka förluster mot ett lag som har fyra segrar på dom fem senaste matcherna. Ändå finner jag att det talar för en vändning för hemmalaget. Det på grund av det spel Pantern har visat upp trots förlusterna. Speciellt förlusterna mot BIK Karlskoga och mot Västerås, då laget stred tappert och hade det studsat lite rätt hade det blivit poäng i båda hemmamatcherna.
Hemmaspelet är något som kommer hjälpa Pantern kvar i Hockeyallsvenskan. Där är laget bäst och spelar sin bästa ishockey. Vänder vi då blicken mot Tingsryd är fallet likadant även där. Hemmaplan kommer bli den avgörande faktorn för att slippa kval. För Tingsryd’s bortaspel är inget att imponeras över. tre poäng på fyra matcher. Sex mål framåt och fjorton bakåt. Nollad i två raka bortamatcher och bortaspelet är verkligen inte lagets styrka.
Pantern med sitt starka och stabila hemmaspel kommer bädda för att laget ska avgå med segern ikväll.
Mitt spel blir Pantern som segrare inklusive övertid och straffar till 1,95 hos bet365.