Det är upplagt för ett riktigt getingbo i den allsvenska kvalserien. Pantern söker revansch från en svag insats idag när man tar emot det klassiska laget Södertälje. Känslan är att succélaget från Malmö kan störa dagens storebror.

  • Match: Pantern – Södertälje
  • Speltips: Pantern ML
  • Odds: 2.85 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18/3, 19.00

panternPantern gjorde ingen bra match senast när man fick stryk av Tingsryd hemma med 1-4. Idag söker man såklart revansch och man har ingenting att förlora när man går in som ganska kraftiga underdogs. Man har trots allt varit det överlägset bästa laget i den södra delen av Sverige denna säsong och då är man såklart ett riktigt bra lag. Man slog Sundsvall på bortaplan i första matchen där man stundtals käkade upp ett hårdsatsande hemmalag. Idag spelar man på hemmaplan där man normalt sett varit en maktfaktor hela säsongen. Senast var ett magplask och jag hoppas man reser sig idag. Jag har haft en tendens att välja fel matcher på Pantern den här säsongen känns det som, men idag hoppas vi på en vändning. Man är som sagt urstarka på hemmaplan på sin lilla rink och det borde kunna skapa en del problem för Södertälje. Bortalaget har haft svårt att göra mål under hela säsongen och Pantern har en välstrukturerad defensiv samt en av seriens klart bästa målvakter i Victor Andrén. Ska Pantern spela i allsvenskan nästa säsong så är det också på tiden att man visar att man kan slå ett allsvenskt lag. Det är jag övertygad om för så pass bra är laget. Pantern kommer med full trupp.

sodertalje_200Södertälje kommer uppifrån och ska självklart ha en av de fyra platserna när serien är över. Det är jag också ganska övertygad om att man kommer ha. Däremot så kommer det inte vara några lätta matcher. Senaste matchen vann man med 4-1, trots att man kanske inte gjorde någon bra match. Det är visserligen en styrka att kunna vinna då också, men idag är det också lite andra förutsättningar. Bortaplan har verkligen varit dåligt för SSK den här säsongen. Tittar man på statistiken den här säsongen så är det nog något som laget vill glömma. Man har  2-7-17 på totalt 26 matcher, vilket innebär att man endast vunnit två matcher under ordinarie tid på resande fot i grundserien. Visst, man ska vara bättre på pappret än sina motståndare, men man måste också ha i åtanke att Pantern är riktigt bra och framförallt på hemmaplan så bör man utan problem kunna störa SSK. Jag tror det blir jämnare än vad bolagen tror och kommer därför testa en mindre slant på hemmalaget. Södertälje åker ner till Malmö med nästintill full trupp. Det kan även bli en liten omställning för spelarna att spela i en riktig ”plåtburk”. Kirseberg är ingen höjdare för något bortalag.


Oddset på hemmalaget inklusive förlängning/straffar är bra och det behövs ingen större insats för att generera en fin vinst. Pantern är ett bra lag och borde kunna störa Södertälje idag. Mitt spel blir därför Pantern ML till 2.85 hos Unibet. Insatsen landar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden