Pantern ångar på i den södra allettan och på söndagen så är det toppen mot botten. Hemmalaget från Malmö står som värd för Skövde som söker viktiga poäng i kampen om en plats i kommande playoff. Serien är ett getingbo och det är bara Pantern som dragit ifrån en bit. Jag tror på en jämn match här trots att det är toppen mot botten.

  • Match: Pantern – Skövde
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Skövde X2
  • Odds: 3.20 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 25/1, 16.00

panternPantern tågar på i raketfart mot en direktplats till kvalserien senare i vår. Man har nu mött alla lagen i serien och man är fortfarande obesegrade och har skrapat ihop 20 av 21 möjliga poäng med en målskillnad på sjuka 26-7. Det tyder på en defensiv styrka som få lag har. Man har hela säsongen varit stabila bakåt och släppt in väldigt lite mål. Mycket beror på deras sätt att spela försvarsspel och kämpa för varann, men även för målvakten Viktor Andrén som varit lysande under hela året. Till dagens match är man såklart favoriter då det är ettan mot åttan i serien, men ska det verkligen vara sån här skillnad på lagen när man spelar i en alletta? Pantern har inget jättemärkvärdigt lag på pappret och om jag ska vara ärlig så trodde jag inte alls på dem under säsongen, men raset har aldrig kommit och man har fortsatt imponerat. Man ska vinna idag, helt klart. Man har fördel av hemmaplan och självförtroendet är det gott om, men jag har väldigt svårt att tro att man ska gå igenom denna serie obesegrad och dessutom tror jag att Pantern kommer få det svårare i andra delen av serien då de övriga lagen vet på ett ungefär hur man ska slå detta Pantern. Hemmalaget ska vara favoriter, men till oddset 1.25 i en allettan är jag väldigt tveksam till.

skovdeSkövde har spelat upp sig och senast var det proppen ur hemma mot Vimmerby där man tillslut stod som segrare med hela 7-1. Skaraborgslaget är inget lag som ska ta dig vidare i den här serien, men man ska fortfarande komma ihåg att det är ett väldigt bra lag man har och spelmässigt under de första matcherna så hade man nog varit värda lite mer än sju poäng och en sistaplats. Man har enligt rapporter gjort ganska bra matcher, men inte lyckats få in pucken. Normalt sett är man relativt starka offensivt sett och det måste man börja visa nu om man ska ha någon chans i fortsättningen. Försvarsspelet har sett helt okej ut och det är väl det som ska vara Skövdes svaga sida. Idag tror jag på en riktigt krigarmatch. Pantern kommer som vanligt att spela på sitt säkra försvarsspel oh kommer försöka minimera Skövdes målchanser så gott det går, vilket de gjort med bravur under hela serien. Jag tror dock på något sätt på Skövde idag. Jag vet inte varför, men magkänslan säger att Skövde kommer skrälla här. Skulle Skövde vinna eller ta poäng här så är det en stor skräll enligt spelbolagen, men inte lika stor skräll för mig. Oddset är väldigt högt på Skövde och det måste testas. Man har på pappret trots allt en väldigt talangfull forwardsuppsättningen och kan med lite flyt absolut skrälla här. Man har dessutom full trupp nu och då ska inte oddsen vara så höga på Skövde.


Pantern är ett bättre lag för tillfället, men man kan inte alltid gå på det. Min magkänsla säger Skövde för att de åker ner till Malmö utan nån som helst press på sig och jag tror man kan spela ganska avslappnat. Pantern är skyhöga favoriter och det kan man få äta upp. Mitt spel med en låg insats blir Skövde X2 till oddset 3.20 hos Unibet. Insatsen landar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden