Hockeyettan går in på sin andra omgång idag och vi beger oss ner till Malmö och en av Sveriges mest ogästvänliga ishallar, Kirseberg. Pantern heter hemmalaget och tar idag emot ett av ettans med hajpade lag förra säsongen, Mörrum.

  • Match: Pantern – Mörrum
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: Mörrum X2
  • Odds: 2.08 @ Betsson
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 24/9, 19.00

panternPantern tog en överraskande seger i första matchen där man mötte det topptippade Tingsryd. En seger som verkligen imponerar på mig då det kändes som en klar TAIF-seger på förhand. Nu blev det dock vinst med 3-2 och man fick bästa möjliga start på säsongen. Pantern har de senaste åren varit ganska svåra att spela emot, men allt som oftast har man hört till bottenträsket. Till den här säsongen ser laget lite bättre ut på pappret och kanske kan man med lite flyt vara med och slåss om en plats till allettan senare i vinter. Något som jag dock inte tror på. Till dagens match tycker jag det är helt jämnt mellan lagen, och det jag inte kan förstå är att Pantern är nedtryckta i löjligt låga 1.50 på vissa sidor. Hade Pantern tappat poäng mot Tingsryd i söndags så hade de haft ett odds idag på kanske 1.80-1.90 som lägst. Helt hundra på det. Att Pantern är så stora favoriter beror enbart på segern mot TAIF. Visst, laget är bättre än det varit de senaste säsongerna, men har en bit kvar till det där topplaget och i en sådan jämn serie som den södra hockeyettan är så är detta ett riktigt löjligt odds. Jag säger inte att Pantern inte kan vinna ikväll, men det oddset skulle jag inte ens en gång av hundra. Man är rätta favoriter ikväll och man är svårspelade hemma i Kirseberg, men samtidigt är man inte ett lag som kör över sina moståndare utan satsar på en ganska strukturerad hockey. Det kommer bli få målchanser ikväll och då har ett defensivt starkt Mörrum god chans att plocka poäng.

 

morrumMörrum vann även dem sin premiär, men detta mot Halmstad med 2-1 på hemmaplan. Också en riktigt bra start med tanke på att Halmstad är ett av lagen som på allvar konkurrerar om en av platserna till allettan. Mörrum har tappat en hel del rutin och kvalité från förra säsongen och man har mer eller mindre gjort en omstart med en hel del unga lovande talanger. Man har värvat en hel del uppifrån norr och Luleås respektive Skellefteås juniorlag. Det är spelare som är skolade på ett bra sätt och kommer lösa spelet på seniornivå i hockeyettan galant. Man har även värvat lite ”stjärnglans” bland alla unga. Spelare som Victor Wahlqvist, David Berg och Emil Lahti är alla riktigt bra spelare som kommer lyfta Mörrum denna säsong. Jag tror också att många underskattar Mörrum lite, detta inkluderar även mig själv. Jag tror många hakar upp sig på att man tappat så mycket från förra säsongen, men ersättarna man har värvat är unga, hungriga och utvecklingsbara. Får man bara en bra start så tror jag definitivt att Mörrum kommer vara med in i det sista och fightas om en plats i allettan. Defensivt starka är man sedan tidigare och har dessutom två bra målvakter att tillgå. Det blir en tight match ikväll där jag tror Mörrum kommer att plocka minst en minne.


Pantern står i ett löjligt odds, men självklart ska man vara favorit. Däremot är oddset på Mörrum riktigt lockande, men kommer välja den ”säkra” sidan och ta dubbelchansen istället. 2-2 känns som ett troligt resultat på nåt vis. Mitt spel blir Mörrum att plocka minst en pinne mot Pantern. Oddset är 2.08 och kan spelas hos Betsson. Insatsen blir idag medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden