Två lag med helt skilda formkurvor möts inne i Malmö Isstadion ikväll. Hemmalaget Pantern har en seger på lagets sju senaste matcher medan motståndarna Mora har poäng i sex av sina sju senaste matcher, varav fem segrar. Nu går lagen en viktig kamp innan jul och det gäller att ta dom sista poängen innan lite julledighet.

  • MatchPantern – Mora 
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Under 4,5 mål
  • Odds: 1,92 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 2/12, 19:00

Pantern var inne i en mycket dyster trend och hade sex raka förluster innan mötet mot Sundsvall på bortaplan. Efter den matchen fick laget äntligen jubla efter att ha vänt underläge 0-1 till seger 4-1.
En skön och viktig seger för Pantern som i övrigt har haft en bra säsong sett till att laget är nykomlingar i Hockeyallsvenskan. Laget har efter tjugosju omgångar trettioåtta poäng och ligger på en nionde plats, snäppet bakom Mora trots samma poängantal. Detta på grund av sämre målskillnad.
Målskillnad och målrikt är däremot inget Pantern håller på med i överklass. Av lagets tjugosju matcher har blott nio matcher gått över linan 4,5 mål och lagets matcher snittas på 4,1 mål.

Hemma i Malmö Isstadion är det oftast målfattigt. Fyra av tretton hemmamatcher har passerat över 4,5 mål och två av dom fem senaste hemmamatcherna har passerat linan.
Pantern föll i sin senaste hemmamatch mot Vita Hästen med 3-2 efter straffar. Det gav i alla fall Pantern ett nytt poäng och laget är Hockeyallsvenskans tolfte bästa hemmalag, med tjugotre inspelade poäng.

pantern V.S mora_200

Mora fortsatte formkurvan uppåt genom att besegra topplaget BIK Karlskoga med 3-0 på hemmais. Segern betydde Mora’s andra raka och den femte på lagets sju senaste matcher.
En stark poängskörd har gett Mora ett lyft i tabellen och laget har efter tjugosex spelade matcher trettioåtta poäng och befinner sig på en åttonde plats.
En stark bidragande orsak till Mora’s framfart är att försvars och målvaktsspelet är i sin absoluta formtopp. Mora har endast släppt in elva mål under ordinarie tid i dom sju senaste matcherna. Notera att Mora dessutom har hållit nollan i två matcher och besegrat lag som Leksand, Almtuna, Björklöven och nu sist BIK Karlskoga.

På bortaplan är Mora oftast målsnåla. Sju av tretton matcher har slutat under 4,5 mål, varav tre av dom fyra senaste bortamatcherna. Mora föll däremot i sin senaste bortamatch mot Timrå med 4-2 och bröt sin två matchers långa segersvit på bortais.
Mora har i övrigt spelat till sig fjorton poäng på resande fot och är seriens åttonde bästa bortalag. Med målskillnaden 28-35 snittas matcherna med 4,84 mål.

Dags för säsongens tredje möte.
Lagen har mött varandra på varsin hemmaarena hittills. I första mötet möttes lagen i Malmö Isstadion. Där vände Mora underläge 2-0 till seger 3-2 efter straffar.
Inne i FM Matsson Arena var det däremot Pantern’s tur att vinna. Denna gång slutade matchen 3-1 till bortalaget. Notera att båda mötena hittills har slutat under 4,5 mål.

Två starka defensiver ställs emot varandra.
Saxat ur Mora’s hemsida har fokuset klart innan matchen om vad spelidén är. ”Vi måste hålla ihop defensiven på ett bra sätt för att minska deras chanser. Om vi gör det kommer vi också att få tillräckligt med chanser framåt för att kunna vinna matchen,” Mora kommer alltså att lägga krutet på defensiven. Vilket är helt klart förståeligt, detta då laget nollade ett av seriens mest målfarligaste lag förra omgången och har bara släppt in elva mål på dom sju senaste matcherna.
Pantern vill däremot inte vara sämre utan laget har nått sin framgång som nykomling genom en stark defensiv. I arton av tjugosju matcher har Pantern spelat under 4,5 mål. Endast gjort femtiosex mål och släppt in femtionio. Det är minst till antalet i hela serien i både mål framåt och bakåt.
Med två lag på fokus på defensiven som dessutom har spelat två möten som båda har stannat under 4,5 mål gör att valet blir ganska enkelt inför denna match.
Under 4,5 mål spelas till 1,92 hos ComeOn.