En klubb i kris(?) mot en klubb som energin sprudlar i, det kan väl bara sluta på ett sätt? Nej, men skämt åsido, ett av lagen har det riktigt tungt för tillfället medans det andra är på väg uppåt. Jag ser en klar fördel för det ena laget och kommer att välja en insats av det lite tyngre slaget idag.

  • Match: Pantern – Kristianstad
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kristianstad
  • Odds: 1.95 @ Svenska Spel
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 9/10, 19.00

Pantern såg på förhand innan säsongen ut att bli säsongens stora överraskning, men har inte levt upp till förväntningarna alls och nu istället kanske blivit säsongens flopplag. De värvade in ihop ett riktigt bra lag, men som alltid så har Panterns trupp varit lite känslig för skador och dylikt med tanke på att truppen inte varit så stor. Nu har man drabbats av tre långtidskador som blir borta hela höstsäsongen, ett avhopp och dessutom har man haft problem med avstängingar samt sjukdomar under starten av säsongen. Nu har man också drabbats av ytterligare ett avhopp. Fredrik Hansson var en av lagets klart bästa forwards och han har valt att bryta sitt kontrakt pga bland annat sin jobbsituation i Kristianstad. Faktum är att han faktiskt också idag blev klar för just sin gamla klubb Kristianstad och blir dessutom spelklar till matchen mot Pantern. Tungt avbräck för Pantern och självklart positivt för KIK. I senaste matchen fick inte ens Pantern ihop tre femmor från A-truppen utan man fick fylla ut med två juniorer. Resultat blev också därefter och man förlorade med 8-1 mot Tingsryd. Nu räknar man med att ha ett par spelare tillbaka, men fortfarande oklart vilka som kommer spela. I vilket fall så är det ingen bra stämning i truppen och även fast Pantern skulle ha fullt lag så är KIK ett bättre lag. Pantern får det tufft ikväll. Jag menar, Pantern har fått stryk av Borås på hemmaplan, det ska man skämmas för.

hockeywebb_867427a

Kristianstad har varit en positiv överraskning hittills, man ligger på tredjeplats i serien med 19 poäng, 2 poäng bakom serieledande KRIF och 13 poäng före dagens motståndare Pantern. KIK är normalt som starkast på hemmaplan, men årets spel har varit bra vart de än spelat. Defensiven är Kristianstads bästa egenskap och har också nästan alltid varit. Det offensiva har de senaste åren kommit i bakgrunden, men till den här säsongen verkar det funka åt båda håll. Amerikanen Jay Latulippe har varit en av KIKs bästa spelare hittills och ligger i toppen av den interna poängligan. Som jag skrev ovanför så har man också värvat in Hansson från Pantern. Nu är frågan om inte KIK besitter en av F-seriens absolut starkaste centerbesättning. Jay Latulippe, Simon Stark, Mikael Larsson och nu Hansson. Det är möjligt att Stark får gå ut på en kant nu istället. I vilket fall så är truppen riktigt bra och jag har svårt att se dem tappa poäng här. Full trupp för Kristianstad.


Förutsättningarna kan väl egentligen inte bli så mycket sämre för Pantern och KIK får nog inte en bättre chans att vinna denna match. Allt kan hända i hockey, men detta känns riktigt bra. Svenska Spel erbjuder hela 1.95 för en bortaseger, medans de flesta andra bolag ligger runt 1.70. Jag spelar 8 units på Kristianstad att vinna under ordinarie tid och där är som sagt Svenska Spel klart högst.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden