Resan går vidare för Pantern som idag behöver en vinst hemma mot allsvenska AIK. Jag tror det bli hockeyettans dag idag och med det säger jag också att jag tror gnaget får åka hem med sin andra raka förlust. Man är trots allt redan klara för spel i hockeyallsvenskan.

  • Match: Pantern – AIK
  • Speltips: Pantern ML
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 19.00

panternPantern tog en stark seger borta mot Tingsryd senast efter att ha fått en riktigt bra start att jobba utifrån. TAIF hämtade dock upp till 3-3 igen innan Pantern sedan avgjorde med sitt 4-3 mål i den sista perioden. Idag tar man emot allsvenska AIK hemma i Kirseberg. Lilla Pantern mot stora AIK alltså. Det bör ju bara kunna sluta med en bortaseger, men jag är dock inne på andra vägen. Pantern har gjort en imponerande säsong redan från start där man bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått. Nu ligger man på andraplats i serien och en vinst idag skulle skapa ett grymt läge för dem att ta sig uppåt. Hemmaplan har också varit deras starka sida den här säsongen. Inget lag kan gilla att komma till den lilla plåtbruken (Kirseberg) som Pantern spelar sina hemmamatcher i. Det är en konstig anläggning, liten rink och ovant ljus. Pantern är starka hemma och deras höga forechecking brukar ge resultat bra här då planen som sagt är relativt liten gentemot övriga rinkar i Sverige. Pantern förlorade första hemmamatchen i den här serien med 1-4 mot Tingsryd. Efter det har man slagit Södetälje med 5-3 och Sundsvall med 2-1. Man bör kunna ta en ny seger idag mot ett säkert ganska omotiverat motståndarlag.

aik_200AIK har säkrat sin plats i hockeyallsvenskan för ett par omgångar sedan och man har alltså inget annat att spela för än fansen och sin heder. Senaste matchen borta mot Sundsvall var ingen höjdare och man förlorade med 3-1 och det var inget snack om vilket lag som ville mest. Motivationen spelar stor roll i hockey och på just den punkten idag ska det vara klasskillnad. Kan också tänka mig att AIK gärna skulle vilja göra det så svårt som möjligt för Södertälje att hålla sig kvar i serien och då är det förlust som gäller idag. Det är såklart ingen stor anledning, men motivationen är det som sagt. Bortaplan har inte heller varit någon succé för AIK i kvalet där man spelat lika i två matcher och förlorat en. Hemma har man vunnit alla matcher och har en målskillnad där på 16-3. Det är inget snack om att AIK är ett bättre hockeylag än Pantern, men är man det idag med tanke på förutsättningarna? Nej, jag skulle inte tro det.


Pantern har allt att spela för och världens chans att ta sig till finrummet. AIK däremot har ingenting att spela för och en lång resa från Stockholm i benen. Nej, det här vinner Pantern. Mitt spel ikväll blir alltså Pantern ML till oddset 2.15 hos bet365. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden