Kval till Champions League ikväll och Malaga reser till Grekland för att ta sig an Panathinaikos. Detta är ett returmöte och Malaga har 2-0 att gå på ifrån första matchen. Men Malaga borde vara slitna här och jag kör ett målspel på grekerna!

  • Match: Panathinaikos – Malaga
  • Spel: Panathinaikos över 1,5 mål
  • Odds: 2,62 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Panathinaikos vet jag i ärlighetens namn inte särskilt mycket om, utan jag lägger mer fokus på Malaga i den här reken eftersom det är i den änden som spelet baseras på. Men tydligen så var grekerna väldigt bleka mot Malaga på la rosaleda för en vecka sedan och siffrorna kunde varit större. Men det är väl allmänt känt att greker på resande fot och greker på en kokande hemmaplan är två vilt skilda saker. Idag kommer man få ett massivt stöd från läktarhåll för att vända på det 0-2 underläge man satt sig i. Tränare Jesualdo Ferreira vilade hela sju spelare i helgens ligamatch och har deklarerat att det blir en offensiv uppställning i kvällens returmöte, för man vill verkligen slå sig in i CL.

Tänkbar elva för Panathinaikos:

Karnezis, Vyntra, Boumsong, Velázquez, Spyropoulos, Sissoko, Katsouranis, Vitolo, Mavrias, Christodoulopoulos och Toché.

Malaga har varit ut rejält i svängen på slutet och detta blir nu tredje matchen på en vecka. I helgen fick man 1-1 mot Mallorca på hemmagräs och det är ungefär densamma elvan man hade då som man ställer ut på gräset idag. Med den spelarflykt Malaga haft finns det inte så många alternativ och det är nog bara en tidsfråga innan man börjar sjunka som en sten på grund av att orken tryter. Samtidigt som man nog borde fokusera på ligan så är det sköna pengar som trillar in om man tar sig till CL, och det är pengar som behövs i klubben. Vid ett misslyckande idag så ryktas det om att man kommer sälja både Toulalan och Isco, dessutom så är Maresca i princip klar för Sampdoria och har nog gjort sin sista match för Malaga.

Tänkbar elva för Malaga:

Caballero, Gamez, Demichelis, Weligton, Monreal, Eliseu, Toulalan, Camacho, Isco, Joaquín och Fabrice.


Det är inte så mycket att fundera på för grekerna, utan här måste man göra minst två mål för att kunna ta sig vidare. Man har till skillnad från Malaga vilat spelare i helgen och borde vara lite fräschare i benen idag, dessutom får man ett tungt stöd från läktarhåll. Men jag kan för lite om grekerna och håller därför ner insatsen till strax under medel!

Testar även 0,5/10 units på Panathinaikos över 2,5 mål till 7,00 hos bet365.

Man måste ju som sagt framåt och gör Malaga mål så är det minst fyra baljor grekerna måste göra.

/e@sy