Att Westfield FFA Cup’s 32-delsfinaler drar igång på min födelsedag kan inte vara mer perfekt. Innan har lagen mött motståndare från samma delar av landet, men nu är det nationellt och alla lag kan möta alla. I den här matchen möts Palm Beach från Queensland och South Melbourne från Victoria, en match där jag ser värde i hemmalaget.

  • Match: Palm Beach Sharks – South Melbourne
  • Spel: Palm Beach +0.5 Asian Handicap (1X)
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 11:30

Palm Beach hade en lyckosam resa i fjolårets FFA Cup där man tillslut föll mot Central Coast Mariners från A-League, en match där man verkligen inte skulle ha något att hämta. Man har inte levt upp till sin standard så här långt i serien, men man har ett bra lag och presterar alltid bra på hemmaplan. Det ska då sägas att man i serien möter lag från Queensland vilket innebär att avstånden mellan matcherna inte blir lika långa som för South Melbourne har här. Alltså tror jag hemmafördelen kommer vara större än vanligt, och ett kontringsskickligt Palm Beach ska passa bra mot ett mer bollhållande South Melbourne. Inför den här säsongen tappade man en av deras bästa spelare i Chris Lucas som gick till Bentleigh Greens, och visst kan han vara skillnaden från förra säsongens succé till denna. Men spelidén är klar för Palm Beach och man vet vad man ska göra, och i en hemmamatch i den så viktiga FFA Cup så lär man verkligen vara på hugget, det är i alla fall vad jag tror. Man tar dryga 70% av sina poäng på hemmaplan samtidigt som målskillnaden är bra mycket bättre, så här ska man ha större chans än vad oddsen antyder.

 

PalmBeachSouth_Melbourne_FC_logo.svg

 

South Melbourne är ett av de mest anrika klubbarna i landet och är just nu ett av de bästa semiprofessionella klubbarna i Victoria. Dock har man efter en lysande fjolårssäsong gått ner sig en del, mycket pga de tunga spelartappen man fått under säsongen. Inte minst märker man att man tappat yttermittfältaren Andy Brennan till Newcastle Jets i A-League, för mycket kreativitet försvinner och man är inte alls lika vassa offensivt längre. Man har en vinst på de fem senaste matcherna vilket är uruselt för en klubb med South Melbournes ambitioner. Redan förra säsongen ansökte man om att gå med i A-League, Australiens professionella liga, men fick avslag. Nu får man istället slita oerhört hårt för att hänga på toppen i Victorian Premier League. I cupen har man naturligtvis hopp, men nu ställs man mot ett bra lag som hade platsat på övre halvan i Victoria, och det är mot just dessa lagen som man haft så otroligt svårt för det senaste. Nu är dessutom Palm Beach otroligt bra på att kontra, och med South Melbournes bristande offensiv så lär onödiga bolltapp leda till farliga kontringslägen för Hajarna om de har tålamod.


Palm Beach är bättre än vad bolagen tror, och South Melbourne är just nu sämre än vad bolagen tror. Med den kombinationen får vi ett fint odds här, och jag väljer alltså hemmalagets sida. Tar Palm Beach poäng sitter spelet, förlust vid bortavinst. Även en mindre peng på raka ettan är spelad till 3,96.