Vi tar oss till Sicilien där det vankas Serie A mellan mittenlaget Palermo och serieledaren Juventus. Det som är intressant i denna match är ju vart tankar är hos  Juventus då dom har en superviktig match i Champions League på onsdag borta mot Dortmund. Samtidigt vet vi att Palermo gjort riktigt bra insatser på hemmaplan och bärs ofta fram av fansen. 1-X-2 känns inte intressant, men däremot ett annat spel så häng på!

  • Palermo – Juventus
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ Betway
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Palermo brukar alltså trivas hemma på ön Sicilien och man bärs nästan alltid framåt av hemmafansen, dock kommer man från en ganska slätstruken match borta mot Cesena (0-0). Fast det kanske bara är positivt för nu lär man tagga till extra, plus att det är just Juventus man möter som man säkerligen vill ta poäng mot. Och att just ta poäng så är Palermo ett lag som absolut inte går för att spela 0-0, speciellt inte, på hemmaplan så jag tror vi kommer få se ett hemmalag som säkerligen vill gå framåt trots att man möter just Juventus.

Senast så var båda kantspringarna Morganella och Lazaar skadade, till denna match så är Lazaar tillbaka, såklart ett plus även om han kanske börjar på bänken som det verkar. Annars är backen Gonzalez fortsatt skadad också annat ser det bra ut för de rosa kämparna. Och jag fortsätter tjata om den fina duon Vazquez och Dybala på topp, för dom är riktigt bra när dom är bra. Kan skapa en målchans utav inget typ.

Endast vid två tillfällen denna säsong har laget gått mållöst på hemmaplan, det var tidigt på säsongen mot Lazio (0-4) och nu senaste matchen mot Empoli (0-0). Dock så hade man flertalet chanser att göra mål mot Empoli men det ville sig inte. Annars har man gjort mål mot skickliga lag som Roma, Sampdoria, Inter och Napoli bland annat.

palermo_200x200     juventus

Juventus kommer från en helt okej match hemma mot Sassuolo där man vann med 1-0 och i och med den vinsten så utökade man försprånget till Roma med 2 poäng och nu skiljer det 11 poäng ner och ligan är såklart avgjord med all sannolikhet. Nu kommer den mesta fokus lägga på Champions league och till viss del i den inhemska cupen. Och nu på onsdag har man ju en superviktig match borta mot Dortmund i Champions League där man ”bara” fick 2-1 med sig i hemmamötet så det kommer bli oerhört tufft.

Med tanke på den matchen sägs det att man kommer rotera en aning där bland annat Evra, Vidal och Morata vilas till förmån för De Ceglie, Sturaro och Llorente. Sämre alternativ helt klart. Utöver att man ska rotera så har vi fortfarande Asamoah skadad och även Pirlo. Lägg även till det faktum att Paul Pogba är avstängd till denna match så mittfältet är inte alls samma mittfält som vi är vana att se.

Koncentrationen kommer inte vara på topp hos serieledaren denna afton och det kan ett lag som Palermo på hemmaplan säkerligen nyttja, sen att man även har sina 3 bästa mittfältare borta påverkar såklart också. Att man vinner kanske är troligt ändå, men jag tror inte man håller nollan. Ska vi säga 1-1, 1-2?


Palermo är nästan alltid starka på hemmaplan och mot spelförande lag som Juventus är så är man ypperligt bra på kontra med de hypersnabba spelare man har offensivt. Sällan man går mållösa från Sicilien och jag tror inte man gör det idag heller. Juventus har 2 av sina viktigaste spelare borta, samt att det förväntas att roteras en aning. Och frågan är hur hög koncentrationen är med tanke på den stundande matchen i Champions League på onsdag mot Dortmund borta. Jag spelar båda lagen att göra mål till oddset 2.00. Insatsen blir lite högre än medel. Avanti Palermo & Juve!

/ L’orso