Vi tar oss till Sicilien där det vankas Serie A fotboll när Palermo tar emot Hellas Verona. En match där det kommer bli full fart framåt för ena laget, där även kvalitén som helhet lär bli avgörande. Hemmafördelen kontra bortamisären är två faktorer som spelar in ganska mycket denna dag. jag har mitt spel klart för mig i alla fall, vad är då det?

  • Palermo – Hellas Verona
  • Spel: Palermo Över 1.5 Mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Palermo brukar vara oerhört starka där på den sicilianska ön och man man brukar tagga till extra inför sina fans. Det brukar inte finnas någon broms vad gäller anfallsspel utan man bara kör och det har lönat sig för det mesta denna säsong. Man är ett av ligans bästa hemmalag helt klart.

Framåt så har man anfallsstjärnorna Paulo Dybala och Franco Vazquez som de flesta storklubbar håller ögonen på, och det ska mycket till ifall man ska kunna få behålla båda till nästa säsong. Men just nu njuter man säkert av att dom verkar leverera nästan hela tiden. Dybala är oförutsägbar och det kan bli en målchans från ingenting. han är dessutom snabb och det kan bli en stor faktor idag då Hellas försvar inte alls är speciellt snabba av sig.

Man kommer från en 1-1 match borta mot Sampdoria senast men visst skulle man vunnit den då man hade en boll synligt och klart innanför linjen, men den dömdes bort, helt sjukt. Men man fortsätter alltså att köra på sin linje som är att attackera i de flesta lägen. Deras offensivlusta kommer med al sannolikhet skapa oreda hos Hellas försvar. Man störs heller inte av så många är borta utan endast Maresca som vi stryker men påverkar inte spelet i sig.

palermo_200x200      verona_200x200

Hellas Verona har inte alls en lika rolig säsong som ifjol då man var en rejäl överraskning. Men det är ganska klart och tydligt att man trivs bättre hemma än borta. Nu ska man dessutom åka väldigt många mil ner till Sicilien. Verona ligger ju typ längst upp i landet nästan så det vill jag påstå är något som kommer påverka laget. Man har dessutom släppt in ganska mycket mål på resande fot, nästan 2 mål i snitt.

Den svagaste lagdelen i laget måste jag nog säga är försvaret och det inkluderar målvakten också. Ifjol gjorde målvakten Rafael det bra, denna säsong har inte alls varit lika rolig för hans del. Han har ju till och med blivit petad. Sedan så är det ett alldeles för söligt försvar i mina ögon och mot snabbare anfallare så får man problem, som mot Dybala idag.

Saknas gör Emil Hallfredsson som kommer vara ett avbräck för laget, kanske inte så mycket för spelet i sig men ändå. Vi stryker även Obbadi, Jankovic och Rodriguez. Kanske inte heller något som påverkar det rekade spelet idag.


Palermo har en stark offensivt, speciellt när man spelar på hemmaplan där man har fansen i ryggen och det gillar man. Bortalagen brukar ha en del problem att hänga med i den intensitet Palermo visar upp hemma på Sicilien. Dybala och Vazquez är två heta spelare som säkerligen kommer skapa en del chanser idag, gäller bara att förvalta dom. Hellas har sin svagaste del i försvaret vilket inte bådar gott då Palermo är bra offensivt. Dessutom ska man åka en väldans massa mil ner till ön, och på resande fot trivs man inte heller för den delen. Jag spelar Palermo över 1.5 Mål till oddset 1.80. Tror ganska mycket på detta så det får bli en insats en bit över medel. Jobba!!

/ L’orso