Vi tar oss till Sicilien där hemmalaget Palermo tar emot Genoa. Här har vi ett Palermo som haft en riktigt bra försäsong där anfallsspelet stämt vilket känns lättande eftersom man sålde sin bästa anfallare till Juventus nu i sommar. Nu möter man ett Genoa som saknar flera nyckelspelare och jag tror på en öppen matchbild här som det brukar vara när dessa lag möts. Sen är det alltid svårt att komma till ön Sicilien och stå emot ett offensivt Palermo.

  • Palermo – Genoa
  • Spel: Palermo över 1.5 mål
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Palermo är ett starkt hemmalag som man nästan alltid varit, ifjol var man riktigt bra i många matcher och man gjorde dessutom en hel del mål. Man har haft en riktigt bra försäsong där man gjort flera mål vilket är ett skönt svar efter att man sålt lagets stjärna Paulo Dybala till Juventus. En som fått en lite mer offensivare uppgift är svenske Robin Quaison och han har varit riktigt bra under försäsongen och det känns klart spännande. När man mötte Genoa förra säsongen vann man hemma med 2-1 och spelade 1-1 borta men båda matcherna var väldigt underhållande och kunde likväl ha blivit fler mål i. Och det är ungefär så jag tror matchbilden kommer se ut i den här matchen, chanser åt båda håll men där Palermo är klart vassare framåt.

Palermo saknar inga nämnvärda spelare och man har ett bra lag inför premiären av Serie A. Och jag tror man kommer gå för det som man gjort under försäsongen och det känns som att kommer löna sig ganska bra i den här matchen då motståndarna Genoa saknar en del nyckelspelare.

palermo_200x200    genoa_200x200

Genoa hade en tung avslutning på förra säsongen, som var en bra säsong, där man ju kom på Europa League-plats men som man blev av med pga ekonomiska problem, det kom att förändra lagets transfersommar rätt rejält. Det skulle satsas sades det men ja det kom av sig helt av förklarliga skäl. Och sen tidigare vet vi att tränare Gian Piero Gasperini är en tränare som gärna spelar offensivt. Men det finns såklart frågetecken för laget Genoa som inte förstärkt nämnvärt medan konkurrenterna runt om gjort det. Dessutom har man haft en sisådär försäsong där man i genrepet förlorade mot Celta Vigo på bortaplan med 4-0. Inte för att jag tror Palermo vinner med 4-0 men det kan absolut bli lika en lika tuff match ändå.

För laget saknar flera nyckelspelare(!). Offensivt så saknas bäste anfallaren Diego Perotti. Sen har man ju inte kvar anfallaren M’Baye Niang som gjorde en så bra vår senast och man har dessutom man sålt anfallaren Iago Falque till Roma som också gjorde en bra vår. Defensivt så är förstemålvakten Mattia Perin skadad och det är ett stort avbräck. Och ett av nyförvärven, nämligen backen Ezequiel Muñoz kan inte spela ännu. Sen gick ju lånet på backen Facundo Roncaglia ut efter förra säsongen. Ingen harmoni i Genoa just nu och att åka till Sicilien känns därför extra tufft denna dag.

————————————————————————————————————————————————————–

Palermo är hemmastarka och man har haft en riktigt bra försäsong som jag tror smittar av sig här i inledningen av säsongen, framförallt på hemmaplan. Och det brukar ofta bli underhållande matcher lagen emellan men Palermo känns absolut hetare för dagen. Genoa saknar flera nyckelspelare, samt att man blivit av med några. Genrepet borta mot celta slutade med förlust 4-0. Ingen harmoni just nu i klubben och tror man får svårt att stå emot Palermo i den här matchen på ön Sicilien. Jag spelar Palermo Över 1.5 mål till oddset 2.25. Insatsen är strax under medel. Jobba framåt!

/ L’orso