Vi tar oss till Sicilien där Palermo tar emot Genoa som vid seger kan blanda sig i striden om Europa League på allvar igen nu när Sampdoria endast fick oavgjort mot Cesena på lördagskvällen. Men Palermo kommer från en skön vinst borta mot Udinese där man var effektiva och vann med 1-3. Nu spelar man på hemmaplan och där brukar man vara starka och man vill säkerligen visa sina fanatiska fans att formen är tillbaka. Tror på en matchbild med många målchanser så jag spelar därefter.

  • Palermo – Genoa
  • Spel: Över 2.0, 2.5 mål (goal line)
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Palermo kommer som sagt från en väldigt skön 1-3 vins borta mot Udinese och kanske är man tillbaka där man en gång var under säsongen, där man var riktigt bra offensivt och man bara körde. Speciellt körde man järnet framåt här hemma på Sicilien och man gjorde det alltid bra och tog flera sköna vinster. Nu ska man möta Genoa och man har absolut ingen press på sig vilket också kan underlätta det offensiva spelet en hel del. Man har spelat 15 hemmamatcher under säsongen och 8 av dom har slutat över 2.5 mål och 4 har slutat med över 1.5 mål.

Laget har inga avstängda men man saknar kaptenen Barreto på grund av skada, även högerspringaren Morganella saknas på grund av skada. Men i och med vinsten senast har laget fått en självförtroendeboost och jag tror man kör vidare på den vågen, men det kan absolut straffa sig bakåt ifall det vill sig illa.

palermo_200x200   genoa_200x200

Genoa kommer från 2 raka vinster som visserligen var på hemmaplan, där man vanligtvis är starkare, men nu med vetskapen om att Sampdoria tappade poäng så kan man vid vinst blanda sig in i kampen om Europa League igen men då krävs vinst här. Men det kommer dock inte bli lätt då man möter ett Palermo som visade sig från en bra sida igen senast, som man inte sett på ett bra tag, och vann med 1-3 borta mot Udinese. och det är ju aldrig lätt att åka till ön och möta något lag där, speciellt inte mot ett lag med självförtroende. Jag tror dock inte att Genoa är nöjda med ett kryss här utan lär vilja vinna matchen men lär då blotta sig bakåt som Palermo varit riktigt bra på att utnyttja tidigare under säsongen på hemmaplan.

Man bör även påpeka det faktum att laget saknar två spelare på grund av avstängning och det handlar om ordinarie backen Roncaglia, vilket är ett stort avbräck, och mittfältaren Kucka som har många matcher i sig denna säsong. Man har även skador på Bertolacci, Tino Costa, Ariaudo och Borriello. Men den offensiva trio som varit bra under 2015 väntas starta vilket är positivt.


Palermo verkar ha vaknat till liv igen efter en skön skalp senast med 1-3 mot Udinese, nu vänder man hemåt där man vet att man är starka och lever man vidare på den våg man skapade senast kan detta sluta lyckligt och troligtvis med många mål gjorda. Inga jätteavbräck, sett till det rekade spelet, borta. Genoa kommer säkerligen vilja vinna den här matchen då man vid vinst blandar sig in i kampen om Europa League igen, men lär inte bli lätt med tanke på att det alltid är svårt att komma till Sicilianska ön och vinna eller ens ta poäng när hemmalaget har självförtroende. Tror på en match med mycket målchanser åt båda håll. Och jag spelar Över 2.25 mål till oddset 1.90, halva insatsen tillbaka vid 2 mål. Insatsen blir strax över medel. Avanti!!

/ L’orso