Ett riktigt formsvagt Palermo tar emot ett Bologna där läget är ganska stabilt just nu. Palermo saknar viktige målvakten Sorrentino och ersättaren hade ingen rolig dag senast då man torskade med 5-0 borta mot Roma och man behöver nu en vinst på allvar. Bologna ligger längre upp i tabellen och på säker mark. Men känner på mig att man kan få rätt trevliga ytor att jobba med här borta mot ett Palermo i kaos. Kan nog bli rätt öppet åt båda håll.

  • Palermo – Bologna
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.22 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Palermo har det tufft just nu med en väldigt usel form, samt att man släpper in oerhört mycket mål för stunden. Tre förluster och två oavgjorda på de fem senaste samt att man släppt in 13 mål i dessa matcher. Hela 10 ål insläppta på de tre senaste så ja det läcker i Palermo just nu. Mycket beror nog på hur kaosigt det är i klubben där man byter tränare till höger och vänster. Vilket leder till att det är oroligt ända ner till spelarnivå. Och såklart att man har tunga skador defensivt. På hemmaplan brukar man dock kunna höja sig och det är lite desperat läge nu för man är i princip indraget i bottenstriden nu med bara 3 poäng ner till Frosinone som ligger precis under strecket. Så det är dags att börja vinna nu så räkna med ett Palermo som kommer gå framåt i den här matchen för att ta 3 poäng. Man brukar även spela offensivt på hemmaplan och offensiven tycker jag är bra i Palermo ändå.

Vi stryker ordinarie målvakten Sorrentino som är ett stort avbräck då han varit en av de bättre denna säsong i Palermo. Även mittbacken Goldaniga saknas här liksom ytterbacken Lazaar. Det är tre ganska tunga avbräck ändå, så inget optimalt läge för ett lag i lite desperation som jag ser det. På hemmaplan brukar man även spela offensivt så räkna med att man kommer få bra chanser framåt.

palermo    Bologna

Bologna spelar ganska stabilt nu får man ju säga och poängen senast hemma mot Juventus (0-0) var stark. man spelade mer defensivt och taktiskt än man brukar där vilket är förståeligt då man mötte ett Juve med 15 raka vinster. Nu blir det dock helt annat då man helst plötsligt ändå har en god chans på att vinna matchen. Och det känns lite som att man kommer få stora ytor att jobba på eftersom man möter ett Palermo som känns väldigt virriga just nu och som har defensiva bekymmer. Vilket kan passa Mattia Destro längst fram hos Bologna som är farlig när han får sina ytor att jobba på. Man har även andra offensiva spelare som kan få en ganska trevlig match här. Men samtidigt så får man såklart se upp då Palermo på hemmaplan nästan alltid gör mål. Men det kan nog svänga en hel del här. Som det har en tendens att göra i lunchmatcher.

I bortalaget så stryker vi backarna Rossettini (tveksam till start) och Krafth på grund av skador, där den förstnämnde är ett avbräck här framförallt.

—————————————————————————————————————————————————————–

Palermo är alltså i väldigt dålig form just nu, där det läcker bakåt. På hemmaplan borde man dock kunna höja sig en aning. offensivt så kan man absolut hota Bologna men frågan är om det räcker när man läcker som ett såll bakåt, mycket på grund av defensiva avbräck. Bologna är ett harmoniskt lag för tillfället och man kan nog skrälla här. Offensivt har man bra spelare och jag tror inte man spelar lika defensivt och taktiskt som senast mot Juventus så lär bli en öppnare match här. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 2.22. Insatsen är strax över medel. Avanti!!

/ L’orso