Dags för ännu en cupmatch i Italien där Palermo tar emot Alessandria som ligger 2 divisioner under Palermo. Här ska det sämre laget resa lång väg från en bit upp i norra Italien ända ner till Sicilien. Och man möter ett Palermo som har tagit ut bästa möjliga trupp till denna match, där tränaren pratar om att det ska bli kul och att man inte ska underskatta Alessandria. Jag tror ju bara att Palermo vinner här, annars är det ett fiasko.

  • Palermo – Alessandria
  • Spel: Palermo -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.76 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Palermo har väl inte haft någon jättesäsong direkt får man ju erkänna, vilket även gjorde att man bytt tränare och där Davide Ballardini numer basar över Palermo. Bara positivt kan jag tycka, sen att han fick ett desperat Lazio borta i debutmatchen (1-1) och ett formstarkt Juventus hemma (0-2)i andra matchen är väl inte så mycket att säga om. Nu tror jag dock att första segern kommer i hans tredje match som tränare för laget. Den trupp han tagit är bästa möjliga manskap och han säger även i intervjuer att Alessandria banne mig inte ska underskattas, vilket känns riktigt skönt att höra. Tror även att en hel del spelare i laget vill visa vad dom går för nu med ny tränare och att Ballardini gärna vill ta sig vidare i cupen samtidigt som han då tar sin första seger. Tror helt enkelt man bara vinner här.

Sen kan det förstås finnas vis rotation i startelvan. Dock tror jag vi får se den ordinarie anfallaren Franco Vasquez längst fram i alla fall, eftersom han är avstängd till helgens Serie A-omgång. Men tror att vi nog får se en ganska stark elva på ön denna kväll. Ska även sägas att ytterspringaren Michel Morganella är tillbaka efter en korsbandsskada, bara positivt såklart.

palermo    alessandria

Alessandria har jag helt ärligt inte så stor koll på mer än att man harvar 2 divisioner under Serie A, det vill säga Lega Pro (grupp A). Och kan ärligt säga att jag inte känner igen många namn, några vet jag har spelat i Serie B för några säsonger sen men inte mer. Men det man kan säga om Alessandria är att man framförallt har ett bra facit på hemmaplan med 5 segrar 1 oavgjord och 1 förlust, medans deras bortafacit är 2 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster. Viss skillnad får man ju säga. Och när man nu ska åka från norra Italien ända ner till Sicilien och möta ett Palermo med bästa möjliga trupp samt att det normalt sett alltid är svårt att vinna på ön, så känns det ju som att man kommer att åka hem med en förlust och ett uttåg ur cupen.

Inte hittat någon trupp vare sig på officiella hemsidan eller någon vettig sida på internet som brukar leverera trupper 1 dag före match. Men oavsett så är det klasskillnad rakt igenom så finns ingen tvekan alls från mig vad gäller spelet i denna match.

———————————————————————————————————————————————————–

Palermo med ny tränare sen två matcher tillbaka, ännu utan vinst och det känns som upplagt för första segern nu. Bästa möjliga trupp har tagits ut och jag tror man bara kör hemma på Sicilien där man normalt sett är väldigt svårslagna. Alessandria harvar 2 divisioner under Palermo och har inget namnkunnigt lag direkt. Man ska åka lång väg för att möta ett Palermo som verkligen satsar på cupen vilket märks på den uttagna truppen. Man kommer få det oerhört tufft då även deras bortafacit inte är imponerande alls. Jag spelar Palermo hcp -1, pengarna tillbaka vid seger med 1 mål. Insatsen är väldigt hög. Framåt Palermo!

/ L’orso