Vilken match, vinnaren tar ett grepp om sista platsen till direktuppflyttning med bara ett par omgångar kvar. Paderborn har varit stabila hemma denna säsong och Fürth har inte varit lika bra borta som Paderborn är hemma. Dessutom har Fürth varit något trevande i sina senaste bortamatcher och detta kan straffa sig idag. Spelet är riktigt intressant och oddset högt i denna nervkittlande match.

Match: Paderborn – Fürth
Spel: Paderborn
Odds: 2.67 @ Pinnacle
Insats: 2/10 units
Spelstopp: 20/4 13:30

Paderborn kommer från vinst i senaste matchen borta mot Ingolstadt med 2-1, man fick kämpa för vinsten och hade inte någon enkelt match då hemmalaget bjöd upp till kamp, Paderborn gjorde till slut det vinnande målet med 10 minuter kvar av matchen och vann. Detta är en mycket viktig match då man ligger på 3:e plats i tabellen endast 1 poäng efter dagens motståndare som innehar 2:a platsen. Paderborn som länge legat och skuggat Fürth har egentligen inte haft någon press på sig på det viset vilket gynnar laget. Hemma denna säsong har man 8-3-3 med 26/13 i mål vilket är riktigt stabilt. Wemmer och Hartherz saknas för hemmalaget.

Fürth kommer också från vinst i senaste och man fick också kriga lite innan det gav sig och man vann till slut med 2-1 hemma mot Aue. Fansen räknar med att Fürth ska klara av detta och återvända till Bundesliga i och med direktuppflyttning och man har väl skulle man kunna säga avgörandet i egna händer. Man är obesegrade på dom 10 senaste matcherna och har på dom 5 senaste 2-3-0 där båda vinsterna kommit hemma. I tabellen ligger man som tidigare nämnts på 2:a plats på 53 poäng. Borta denna säsong har man varit bra med 6-5-4 och 27/20 i mål, dock inte lika bra som Paderborn varit hemma. Kraus är osäker på spel, borta är Tyrala, Fullkrug och Korcsmar.

paderbornfurth

Fürth har vunnit dom 6 senaste mötena lagen emellan både borta och hemma och får helt klart ses med ett litet övertag. Båda lagen ligger ju tätt intill varann i tabellen då man spelat jämt och lika under stora delar av säsongen och frågan är väl om inte denna match kan vara en chans till revansch för just Paderborn då man spelat riktigt bra och stabilt hemma denna säsong och har en bra dagsform. Fürth har spelat bra på bortaplan men har nu 3 raka oavgjorda matcher bakom sig och senaste vinsten kom i början på mars då man mötte bottenlagen Bochum. Detta är också en alldeles ypperlig chans för Paderborn att kliva om Fürth i tabellen och sedan göra vad man kan i dom sista omgångarna för att hålla detta, det är ju trots allt direktuppflyttning som står på spel. Jag tror man tar chansen och vinner, Paderborn spelas med liten insats.