Nere i Skåne väntar en oerhört jämn kvalseriematch med mycket att spela för då Helsinborg tar emot gästande Önnered från Göteborgsmotet. Kvalserien som varit oerhört jämn i år, går mot sitt slut och hela tre lag ligger på sex poäng där bland både Önnered och Helsingborg. En hel del nerver och som jag tidigare nämnt i mina rekar så kommer kylan att avgöra. Det är så pass små marginaler och blandade prestationer, vilket gör att jag skippar 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelen som ser någorlunda ut. Häng med!

  • Match: OV Helsingborg – Önnereds HK
  • Spel: Över 48,5 mål i matchen
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

OV Helsingborg, vad ska man säga? Man har varit med i ett flertal kvalseriespel och ändå inte kunnat få till det så ofta. I år inledde man riktigt dåligt för att nu på slutet hämta sig lite och ta två segrar på fyra matcher. Formen verkar vara på gång och det är ännu inte försent. Senast förlorade man dock mot Västerås med uddamålet vilket alltid är surt. Idag kräver man revansch och det finns helt klart alla möjligheter till det. Tidigare möten mot just precis Önnered har ofta slutat i målrika matcher och med tanke på situationen lagen är i lär det bli en del tekniska fel och jag har en känsla på att blir målrikt!

Inbördes möten:
Önnered – Helsingborg = 23-23 (46 mål)
Helsingborg – Önnered = 26-28 (54 mål)
Önnered – Helsingborg = 30-23 (53mål)
Helsingborg – Önnered = 26-30 (56 mål)
Önnered – Helsingborg = 35-32 (67 mål)

På andra sidan står Elitserielaget Önnered som tidigt redan varit klara för kvalserien då H43 gick i konkurs. Ser vi till hur det har gått så får man ett stort IG/F av mig då jag bland annat varit och tittat live, och inte blivit imponerad överhuvudtaget. Man blandar och ger oerhört mycket och kan blixtra till ibland. Enligt mig förtjänar detta lag att åka ned till allsvenskan och jag tror man får det tufft mot ett ganska stabilt Helsingborg. Man har dock haft det lätt mot Helsingborg i tidigare möten vilket man kan se på inbördes möten.

Sammanfattningsvis så tror jag ett snäpp mer på Helsingborg än på Önnered, men vågar ändå inte ta raka ettan då det visat sig vara ojämna prestationer lite här och där kvalet igenom. Där av väljer jag att utgå från inbördes möten och statistik, där det överlag varit målrikt. Över 48,5 mål liras till en insats på strax under medel!