Många avgörande matcher på sistone och så även idag när vi får se Helsingborg ta emot Karlskrona som åker på besök. Vid vinst för hemmalaget blir det elitserien nästa år medan det vid förlust tvingar fram ett femte avgörande. Ska Helsingborg dra det längsta strået och vinna med 3-1 i matcher eller orkar Karlskrona stå emot? Senast var det en klar förbättring i prestation för Karlskrona och jag tror man visar att man i grund och botten är ett bättre lag. Häng med!

  • Match: OV Helsingborg – HIF Karlskrona
  • Spel: HIF Karlskrona rak vinst
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Helsingborg så inledde man detta elitseriekval utmärkt och tog två raka segrar vilket är riktigt starkt för ett allsvenskt lag. Senast åkte man dock på en förlust med 20-18 och det syntes att när Karlskrona kommer upp i nivå, så har man det svårt. Faktum är att man fortfarande har en 2-1 ledning, och har nu chansen att avgöra på hemmaplan framför sin publik. En nervig match för en hel del orutinerade spelare och jag skulle säga att det är en nackdel. Hur som helst så är min feeling att man inte kan stå emot ett Karlskrona om de fortsätter som senast och när spelare som Nygren och Sandgren får göra 14 baljor tillsammans, blir det svårt. Avslag!

Nygren har egentligen varit Karlskronas bästa spelare hittills i detta kval, men att göra allt grovjobb själv är tufft. När det som senast kliver fram någon annan, i detta fall Sandgren, så vinner man mot ett Helsingborg som i grund och botten är sämre. Fler spelare behöver ta på sig ansvar och gå in för det helhjärtat. Nu tror jag man har fått in det i huvudet och vid förlust blir det katastrof. Man hade en tuff säsong i elitserien, men att man ska åka ut mot ett Helsingborg låter orimligt och jag måste tro på att man håller sig kvar. Där av spikas tvåan!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på Karlskrona som i grund och botten är det bättre laget, och kommer man upp i nivå så slår man Helsingborg. Två gånger pengarna är spelvärt och jag kan inget annat än att lira. Insatsen får ligga på medel!