Inatt är det dags för ett kanadensiskt möte mellan två lag som spelar väldigt rolig ishockey och det är en match jag kan rekomendera att titta på för de som kan. Mötet spelas i Ottawa där det är Winnipeg som kommer på besök och jag tror som sagt på en väldigt underhållande match.

  • Match: Ottawa – Winnipeg
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.91 @ William Hill
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 01.35

Ottawa_Senators.svgOttawa Senators med Erik Karlsson i spetsen har öppnat säsongen med sex vinster av tolv möjliga. Man har spelat på i princip samma sätt som tidigare säsonger och ni som sett på laget ett antal gånger vet om att det är underhållande med tanke på att man spelar en snabb fysisk ishockey där ”anfall är bästa försvar”. Det sistnämnda kanske man ska ta med en nypa salt då deras försvar är det som sviker dem oftast. Framåt är man riktigt bra och när man spelar på hemmaplan så är det verkligen all in. Man bjuder verkligen på sig själva inför hemmapubliken och då menar jag såväl offensivt som defensivt. Man checkar högt och lägger det mesta på mål. Något som vi ofta utnyttjade förra säsongen då det fanns bolag som erbjöd skottspel, vilket är något jag tyvärr saknar den här säsongen. I såna här matcher där det är givet att ett skottspel ska spelas så får man kanske istället gå på ett överspel i antal mål istället. Sens är tunga att möta på bortaplan och med tanke på att Jets har en match i benen sedan igår så lär de pumpa slut på dem tillslut misstänker jag. Oavsett så har man goda chanser att vinna den här matchen och hänga ett par kassar. Problemet är att man lika gärna kan släppa in fem mål istället också. Därav anledningen till överspelet. Craig Anderson startar i kassen.

winnipeg_200x200Winnipeg är ett av de tyngsta lagen att möta i ligan, både viktmässigt och även för att man just utnyttjar sin tyngd och speed väldigt bra. Man har en match i benen så misstänker att man inte kommer trycka lika hårt framåt som man kanske brukar idag, utan kommer nog låta Ottawa föra matchen. Det bör passa Jets perfekt då man är väldigt bra på att vända spelet snabbt och med tanke på att Sens går framåt med i princip hela laget hela tiden så kommer det uppstå mängder med fina kontringslägen som Jets förhoppningsvis utnyttjar. Jag är inte orolig för att Ottawa ska ha svårt att göra mål för de är starka hemma, även om resultaten inte visat det hittills. Jag vågar som sagt inte lita på att Sens ska vinna det här för att Winnipeg är inget blåbärsgäng och älskar att ligga och lura på kontringar. Jag tror det kommer bli en bra match där det fysiska spelet varvas med en hel del målchanser. När det blir tufft spel så blir det ofta en hel del individuella misstag pågrund av att spelare är lite övertända. De tidigare mötena de senaste säsongerna har faktiskt bara 4 av 10 gått över linan, men chanserna har haglat, men pucken har hamnat utanför nätet. Idag blir det en vändning och vi bör kunna jobba in ett par mål förhoppningsvis.


Jag tror det blir en underhållande match och enligt mig är det en av nattens klart mest sevärda matcher. Mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.91 hos William Hill. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH & @spelaspelse

Lycka till!

/Heden