Inatt är det dags för ett kanadensiskt möte mellan Ottawa som gästas av Vancouver. På förhand så tänkte jag på en hemmaseger här, men med tanke på bortalagets styrka på resande fot så kommer jag istället att välja ett annat spel.

  • Match: Ottawa – Vancouver
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 2.05 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/11, 01.35

Ottawa_Senators.svgOttawa har ett spelsätt som är väldigt underhållande, men också ett sätt som inte alltid är så positivt. På hemmaplan brukar man vara en maktfaktor då man sätter ganska hårt tryck mot motståndarnas kasse, men man lever också ganska farligt då man släpper till väldigt stora ytor bakåt. Skulle deras målvakt ha en normal dag så förlorar man oftast då man släpper till väldigt klara lägen. Idag är en sådan typisk match där det känns helt givet med ett överspel. Sens kör alltid på i minst 60 minuter när man spelar på hemmaplan och man är tunga att möta då med sitt fysiska spel. Man checkar högt med forwards och man har flertalet backar som älskar att följa med upp i anfallen. Det resulterar då i kontringslägen åt det andra hållet istället, vilket såklart kan straffa sig ett ex antal gånger om inte deras målvakt står på huvudet. Jag tänkte först på en hemmaseger här, men med lite eftertanke så vägde jag över till överspelet istället. Man kommer att göra mål på Nucks som haft det lite halvsvårt bakåt de senaste matcherna. Att man också släpper in någon eller några puckar är också rätt givet. Ottawas match för två dagar sedan slutade med förlust med 7-5 borta mot Nashville. Där var försvarsspelet under all kritik. Det krävs förbättring idag, men jag är inte så säger då Vancouver är väldigt skickliga på att kontra sönder sina motståndare. Andrew Hammond startar i kassen för Sens.

vancouver_200x200Vancouver har gjort det bättre än jag förväntat mig och det kan jag motvilligt erkänna. Senast var man i långa stunder tillbakapressade av Columbus, men lyckades ändå på något sätt hitta ett sätt att vinna med 5-3 efter ha vänt matchen sent i den sista perioden. Jag förväntar mig en ganska lik matchbild idag med många målchanser och mycket spelvändningar för framförallt Vancouvers del. Columbus spelar lite som Ottawa och är tunga att möta och därför tror jag också lite på samma scenario. Nucks kommer verkligen inte vara spelförande, men har visat såväl förra som den här säsongen att man älskar såna matcher där man kan ligga lågt i försvaret för att sedan ställa om snabbt och straffa sina motståndare. Man har gjort en del mål på slutet samtidigt som man släppt in ganska mycket. Jag tror inte det blir någon större förändring idag. Tittar man historiskt så har sju av de tio senaste mötena gått över dagens lina och faktiskt också fem raka matcher. Ser som sagt ingen större förändring idag. Ingen målvakt är bekräftad för start vid skrivande stund, men tror det bli tillräckligt mycket målchanser för att bräcka båda målvakterna.


Jag tycker överspelet känns väldigt bra på förhand åtminstone då det känns som att det blir en matchbild med mycket målchanser. Mitt spel denna kväll blir alltså över 5.5 mål till oddset 2.05 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden