Slutspelsjagande Ottawa tar idag emot Toronto på hemmaplan och det är en match man verkligen ska vinna. Frågan är bara hur Torontospelarna reagerar på ett hungrigt Ottawa när man redan är i brutalt dålig form?

  • Match: Ottawa – Toronto
  • Speltips: Ottawa över 3.5 mål
  • Odds: 2.10 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/3, 00.05

ottawa_200x240Ottawa tog chansen senast när man besegrade Boston på hemmaplan med 6-4 efter en mycket märklig match där det svängde fram och tillbaka under mer eller mindre hela matchen. Man vann i alla fall och det var huvudsaken. Nu kommer det bli en kamp in i det sista om den sista slutspelsplatsen. Enligt mig så anser jag ändå Ottawa ha ganska bra chans att ta sig dit med tanke på att man för tillfället är ligans hetaste lagen. Målvakten Andrew Hammond hyllade jag senast och bara för det verkade han göra en mer mänsklig insats mot Boston, men ändå lyckas man vinna. En målvakt kan inte alltid agera vägg och då är det tur att man har utespelare som gör sitt jobb offensivt sett. Just på hemmaplan är man starka och väldigt svåra att få stopp på. Man är faktiskt ett av de lag som gör klart flest mål på hemmais och när man också besitter den formen som man gör så tvekar jag inte på att man kommer göra ett par mål mot ett Toronto som är helt under isen. Hammond är bekräftad i kassen och i övrigt har man samma lag som sist. Saknas gör alltså Clarke MacArthur, Chris Neil och Zach Smith.

toronto_200x200Toronto har jag skrivit om många gånger på slutet och den här gången kommer jag gå emot dem. Med all rätt dessutom. Leafs var länge med i kampen om en slutspelsplats, men ju längre säsongen gick desto längre ner halkade man i tabellen. Ägarna gick ut och sa att man inte satsar den här säsongen längre utan man ska ”börja om” på nytt och efter det så brakade helvetet lös. Spelarna slutade mer eller mindre spela och det verkar ärligt talat ibland som att man inte bryr sig. Man är otroligt offensiva och går framåt med det mesta, vilket i sin tur lämnar stora luckor i defensiven. Framförallt så släpper man till väldigt många 3 mot 2, 3 mot 1 och 2 mot 1. Det håller inte i längden och det har vi också sett de senaste matcherna då man släpper till alldeles för många chanser. Målvakterna i Leafs är de som ändå verkar bry sig lite, men tillslut så kan man inte stå emot längre. Idag möter man ett energifullt lag som har allt att spela för, är väldigt skridskostarka och bra på att vända spelet. Toronto lär inte bry sig mer än man gjort tidigare och då ska det mycket till om man ska hålla Sens under fyra mål denna afton. James Reimer startar i kassen och man saknar fem spelare till dagens match. Man ska inte ha någon chans idag mot Sens känns det som.


Ottawa kommer pumpa på som vanligt och Leafs kommer få svårt att hålla emot ett formtoppat Sens. Mitt spel denna afton kommer att bli Ottawa över 3.5 mål till oddset 2.10 hos betsson. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden