Vi tas oss till Kanada och match mellan Ottawa Senators och Tampa Bay Lightning. Där vi har ett Ottawa som har 2 raka segrar och möter ett Tampa Bay som bröt sin vinnande svit på 4 matcher senast mot Pittsburgh. Revanschlusta nu eller kommer det en till förlust? Otroligt svår match att hitta en vinnare så har hittat ett annat intressant spel. Häng på!

  • Ottawa Senators – Tampa Bay Lightning
  • Spel: Över 57.5 skott
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

Startande Målvakter:
Ottawa: <Bekräftat> Robin Lehner (2e målvakt). Räddningsprocent 90,9 %
Tampa Bay: <Bekräftat> Ben Bishop (1e målvakt). Räddningsprocent 91,2 %

Ottawa kommer tar emot Tampa med 2 raka segrar och gott självförtroende i ryggen. Och väl på hemmais brukar man vara rätt kreativa offensivt vilket kan bädda för en öppen tillställning kanske. Något som man definitivt är bättre på om man jämför borta och hemma är antal skott man skjuter. Det är helt klart så att det är i snitt högre hemma jämfört med borta, vilket kanske är ganska naturligt då man i regel är mer offensivare hemma.

Men det ska också sägas att man släpper till mycket chanser och Tampa bay har flera spelare med bra form och säkerligen revanschlystna så det gäller att vara på tårna när man nu ska möta Tampa. Men annars så tror jag det blir en ganska jämn match som kan sluta lite hur som helst. Och Ottawa ställer sin andrekeeper Robin Lehner i mål inatt som säkert kommer behöva göra en bra match ifall laget ska kunna vinna detta. Upp till bevis nu Lehner kan man väl säga då har är ganska klar 2a bakom Craig Anderson.

ottawa_200x240       tampa_bay_200x200

Tampa Bay åkte på däng senast när man förlorade mot Pittsburgh med 6-3 på bortais, men man vann dock skotten i den matchen men kunde inte förvalta sina chanser på bästa sätt. Så den form man hade på 4 raka vinster innan den förlusten känns det som man trots allt har, hockey är ju en sport med små marginaler många gånger. Men det är bara på det igen och nu ska man alltså möta Ottawa och sköter man sina kort rätt här så kan man absolut vinna, fast då bör man vara mer effektiva än mot Pittsburgh.

Visserligen ställer Tampa sin bästa målvakt i kassen inatt det vill säga Ben Bishop, men han har dock inte haft det lätt senaste tiden och han bör nog komma upp i den kapacitet han hade i början av säsongen när han var riktigt bra. Nu möter han sin gamla klubb Ottawa så varför inte imponera inför sina gamla fans. Och kommer han upp i den klass han har så kommer han mota många skott inatt mot ett offensivt Ottawa.

Framåt så har vi en kedja som är otroligt het och det är inte spelare som Stamkos, Callahan eller Flippula. Nej det är spelarna i andrakedjan med Tyler Johnson, Ondrej Palat och Nikita Kucherov som har 24 poäng ihop på sina 5 senaste matcher vilket är riktigt bra. Så Ottawa får en svår nöt att knäcka ifall dom ska stoppa dessa 3 herrar. Och man kan ju inte glömma borta alla andra skickliga spelare bara för det heller. Finns flera offensiva pjäser i detta Tampa som har ett bra skott och som gärna skjuter ofta.


Ottawa är mer offensivare på hemmais än på bortais vilket också visar sig i antal skott man skjuter där det är klar fördel när man spelar på hemmais. Tampa kommer till denna match med revanschlusta efter tunga förlusten senast mot Pittsburgh men man har form på flera spelare, och det finns många skottvilliga spelare i detta Tampa. Båda målvakterna inatt har en del att bevisa så kommer säkert inte bli jättelätt att göra mål inatt, och kommer även bli en tuff och jämn match så tycker helt klart att linan kanske är något låg i sammanhanget. Därför kliver jag in på 6 enheter på Över 57.5 skott. Jobba!

/ L’orso