Ottawa tar idag emot emot Tampa Bay i en tidig match. Nedsläppet sker strax efter 19.00 svensk tid och frågan är om Ottawa kan fortsätta spela bra trots att man lider av många tuffa skador.

  • Match: Ottawa – Tampa Bay
  • Speltips: Ottawa ML
  • Odds: 1.74 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/3, 19.05

Ottawa har haft problem under hela säsongen med att hitta målet, men de sista matcherna har man spelat riktigt bra och även fått lite välförtjänt utdelning framåt också. Senast gjorde man en mycket bra match mot Boston trots att Bruins avgjorde med dryga minuten kvar och vann med 2-1, ett resultat som faktiskt kändes lite orättvist. Anledningen att man inte fått in några mål ligger förstås lite i det att man har skador på de viktigaste spelarna offensivt, bland annat Erik Karlsson och Jason Spezza. För tillfället har man Jakob Silfverberg i deras förstaline och han har gjort det riktigt bra och visar verkligen att han är nåt för framtiden. Han har bra skridskoåkning och framförallt har han ett riktigt vasst skott, som dock inte fått den utdelning han borde ha haft. Ottawa är ett lag som ställer till oreda i motståndarnas försvarszon och skjuter massvis med skott. Något som jag tror kommer ställa till det en hel del för dagens Tampa Bay. Sens är också ett lag som släpper till en hel del skott, men samtidigt så låter man motståndarna ta mycket skott utifrån och man har bra målvakter vilket gör att man släppt in minst mål av alla lag på hemmaplan, totalt har man släppt in näst minst. Målvakterna har som sagt varit en stor del i det hela. Till denna match får återigen Robin Lehner chansen i kassen som har startat säsongen på ett lysande sätt och kan stoltsera med 94.4 i räddningsprocent. Trots dessa snygga siffror har han bara vunnit 2 av 7 startade matcher denna säsong och det är dags för en vinst igen. Hemmastarka Ottawa har en fin uppgift framför sig när man tar emot ett virrigt Tampa Bay.

Tampa Bay började säsongen starkt och var extremt bra framåt. Man är fortfarande bra framåt, även om offensiven har stannat upp litegrann. Den stora skillnaden från de första matcherna under serien är att försvarsspelet har blivit som en hönsgård, vilket jag tycker är helt normalt då deras backar och forwards inte är av någon vidare defensiv klass. Tampa är också ett helt annat lag på bortaplan vilket gör att det här garanterat kommer bli en tuff match. På de senaste fem matcherna har man faktiskt vunnit tre så formen ska man inte klaga på alltför mycket. Enligt mig är däremot är formen sisådär med tanke på hur matcherna sett ut. I egen zon har det varit kaos och målvakten Anders Lindbäck har räddat laget under många matcher. Har han släppt en retur så har det blivit kaos och det har slängts puckar åt alla håll. Med tanke på att Ottawa är ett lag som skjuter extremt mycket så tror jag att man kommer få det tufft och Ottawa har bra chans att bättra på sin offensiv litegrann. Laget har ett par sköna toppspelare i laget, men till denna match har man ett par skador som får laget att se klart svagare ut. Martin St Louis och Steven Stamkos ska delta, men man har skador på kapten Vincent Lecavalier, Ryan Malone, Benoit Pouliot, och dessutom Anders Lindbäck. Laget är alltså ganska tunt framåt, även om jag har i tanken att Stamkos och St Louis kan avgöra matcher själv. I det här fallet tror jag inte man klarar av det mot ett Senators som är starka hemma och dessutom skapar en hel del lägen. Jag har svårt att se Mathieu Garon vara lika bra som Lindbäck varit de sista matcherna och är han inte det så kommer det bli tufft för Tampa ikväll. Att man dessutom haft det svårt mot Ottawa senaste matcherna gör det inte lättare.


Hemmafördelen väger tungt här och dessutom är Tampas defensiv under kritik. Jag spelar Ottawa ML till oddset 1.74 hos Pinnacle meed 6 units. Kan även tillkomma ett sidospel i matchen så kika in senare ifall jag har lagt in det här.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden