Elva matcher ska spelas i National Hockey League. I en av dom alla matcherna möts Ottawa Senators mot Washington Capitals. Senators kommer med förlust i den förra omgången medan Capitals däremot tog en stabil 4-0 seger mot Los Angeles Kings. Senators jagar slutspel och har plusstatisk på hemmaplan mot Capitals genom åren. Lyckas Senators vinna och närma sig slutspel?

  • Match: Ottawa Senators – Washington Capitals 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 6/2, 01.30

Startande målvakter:
Senators: R. Lehner
Capitals: B. Holtby

Senators föll i sin senaste match mot New Jersey Devils på bortaplan med 2-1. Förlusten innebar att Senators inte fick bygga vidare på någon segersvit. På sina tio senaste matcher har det slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-5-1.
Med en form som är upp och ner närmar sig inte Senators slutspelslagen nämnvärt. Laget har efter fyrtionio omgångar fyrtionio poäng. Det placerar Senators på en tolfte plats med tolv poäng upp till slutspel.
På dessa matcher har Senators en målskillnad på 137-138. Det ger ett snitt på 5,61 mål per match.

Hemmaspelet har varit bra men inte så mycket mer än så. Det har trots allt blivit poäng i femton av lagets tjugotvå hemmamatcher och har gett en poängskörd på tjugosex poäng. Det gör dock Senators bara till Eastern Conference tolfte bästa hemmalag.
Senators har spelat betydligt målrikare på hemmaplan. Med en målskillnad på 72-62 snittas lagets hemmamatcher med 6,22 mål. Av Senators tjugotvå hemmamatcher har elva av dessa slutat med minst sex mål.
Senators vann sin senaste hemmamatch mot Arizona Coyotes med hela 7-2. Det var lagets tredje seger på sina fem senaste hemmamatcher och den tredje hemmamatchen på raken med fler mål än 5,5.

Senators kommer till spel utan:
C. Anderson
A. Chiasson
Z. Smith

ottawa_200x240V.S washington_200x122

Capitals kommer till spel med en stark seger i ryggen. Laget besegrade Los Angeles Kings med 4-0 på hemmaplan och bröt sin två matchers långa förlustsvit. Men formen är ingen uppstickare och med bara fyra segrar på lagets tio senaste blir det tufft att få fightas i toppen av Eastern Conference, 4-4-2.
Capitals har efter femtioen matcher tagit sextiotvå poäng. Det gör att Capitals befinner sig på en sjunde plats i Eastern Conference.
Inte nog med att laget ligger på slutspelsplats så är även Capitals det lag som har gjort tredje flest mål i Eastern Conference. Med hundrafemtioen mål snittar laget 2,96 gjorda mål per match.

Capitals har varit grymma på bortaplan fram tills dom senaste fem bortamatcherna. Då har man endast mäktat med att ta två poäng och har förlorat samtliga matcher.
Capitals har efter tjugosex bortamatcher tagit tjugonio poäng. Trots lagets tunga trend på bortaplan är laget ändå Eastern Conference femte bästa bortalag.
Capitals har på sina tjugosex bortamatcher passerat över 5,5 mål i elva av dessa. Lagets matcher snittar 5,5 mål per bortamatch.
Fem raka förluster på bortaplan men sett till vår fördel har tre av dom fyra senaste bortamatcherna passerat över 5,5 mål.

Capitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov

Tre raka möten under 5,5 mål.
Lagen har mött varandra en gång den här säsongen. Det resulterade i en 2-1 seger för Capitals på hemmaplan. Inte nog med det så bröt Capitals en förlustsvit mot Senators på sju raka matcher mellan lagen.
På lagens tio senaste har det resulterat i sju segrar för Senators och tre för Capitals. Noterbart är att tre matcher har passerat över 5,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Ottawa har slutat med fyra raka hemmasegrar och den femte med en Capitals seger. Noterbart är att två av fem möten har slutat över 5,5 mål.

Vinner Senators eller bryter Capitals sin kassa form på bortaplan.
Ska Capitals lyckas bryta sina fem raka bortaförluster behövs det att laget kommer behöva göra minst tre, fyra mål under ordinarie speltid. Det har laget goda förutsättningar för, när Senators saknar sin förste målvakt C. Anderson och ställer R. Lehner i mål.
Tre ytterligare anledning för vad som talar för överspelet.
1: Senators trivs mot Capitals. Sju segrar på lagens åtta senaste möten och laget har gjort minst  två mål i varje segermatch. Senators vet hur man i regel gör mål på Capitals och B. Holtby.
2: Två lag som gillar att spela målrikt. Senators gillar det framförallt på hemmaplan, då hälften av lagets hemmamatcher har passerat över 5,5 mål och det har blivit totalt trettiofem mål på dom fem senaste hemmamatcherna. Ett snitt på sinnes sju mål per match. Capitals spelar även dom målrikt, tredje flest gjorda mål i Eastern Conference och i regel ett starkt bortalag.
3: Lagen gillar offensiva matcher. Senators har ingen  jätte defensiv att hurra över och det är just lagets stjärnmålvakt som har hållit nere siffrorna i många matcher. Capitals är heta i offensiven och gillar när båda lagen spelar med fart och fläkt.
Med två lag som jagar poäng och bättre placeringar och med ett Senators utan Anderson kommer laget inte kunna förlita sig på defensiven.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,05 hos Nordicbet.