Den sista NHL-omgången som ska spelas innan det blir ett kortare uppehåll inför All Star matchen. Det bjuds på sex matcher och jag riktar fokus mot på två lag som inte har den bästa formen. Matchen jag talar om är Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs. Senators är back to back och kan Maple Leafs utnyttja det efter fem raka förluster?

  • Match: Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: Money line Maple Leafs
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 22/1, 01:00

Senators spelade match så sent som natten mot idag. Då på bortaplan mot New York Rangers. En jämn batalj där Senators vände 0-1 till ledning 2-1 men orkade inte hålla undan utan släppte in 2-2. Matchen avgjordes därefter under övertid till Rangers fördel.

Förlusten innebar att Senators har på lagets tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
Med en form som är lite sisådär håller sig Senators utanför slutspel. Laget har efter fyrtiofem spelade matcher spelat ihop fyrtiofem poäng och ligger på en elfte plats i Eastern Conference. Det är just nu elva poäng upp till närmaste slutspelslag.

Hemmaspelet har också varit sisådär. Senators har spelat nitton matcher och har tagit tjugotvå poäng av trettioåtta möjliga. Det gör Senators till Eastern Conference elfte bästa hemmalag.
Laget förlorade sin senaste hemmamatch mot Carolina Hurricanes med 3-2. Det var Senators tredje förlust på lagets fem senaste hemmamatcher.

Senators kommer till spel utan:
Z. Smith
M. Borowiecki

 

ottawa_200x240 V.S toronto_200x200

Maple Leafs fortsätter att gå tungt. Det blev åter igen en förlust i den senaste matchen. Då på hemmaplan mot Carolina Hurricanes med 4-1. Fyrtio sekunder under den första perioden förstörde för hemmalaget som släppte till ett 0-2 underläge. Det orkade aldrig laget hämta igen och förlorade femte matchen på raken.

Formen är verkligen inget vidare då Maple Leafs har ynka två segrar på lagets tio senaste matcher, 2-8-0.
Med en taskig poängskörd och problem i målskyttet står nästan laget stilla i Eastern Conference. Maple Leafs har spelat fyrtiosju omgångar och ligger på en tionde plats i tabellen.

Bortaplan har inte varit något att hurra över. Laget har efter tjugotvå bortamatcher spelat ihop sjutton poäng. Det gör Maple Leafs till Eastern Conference fjortonde bästa bortalag.
Maple Leafs förlorade sin senaste bortamatch mot St.Louis Blues med 3-0. Det blev lagets sjätte raka bortaförlust och Maple Leafs har inte gjort över ett mål i samtliga matcher.

Maple Leafs kommer till spel utan:
L. Komarov
S. Robidas
J. Lupul
P. Holland

Ett möte hittills under säsongen.
Den matchen spelades även den i Ottawa. Den matchen vanns av Maple Leafs med 5-3.
På lagens tio senaste möten (försäsong inkluderad) har Senators fyra segrar medan Maple Leafs sex.
Lagens fem senaste möten i Ottawa har slutat med två segrar för Senators och tre för Maple Leafs.

Maple Leafs utnyttjar att Senators back to back?
Det är dags för Maple Leafs att få igång spelet igen och framförallt målskyttet. Därav blir Senators en lämplig uppgift.
1: Senators är ett sisådär hemmalag och Maple Leafs rosar inte heller marknaden på bortaplan så hemmafördelen är inget märkvärdigt. Speciellt inte när Maple Leafs har tre segrar av dom fem senaste matcherna i Ottawa.
2: Båda lagen har svag form men Senators är back to back efter en hård och tuff match mot Rangers. En snöplig förlust efter övertid och en jobbig hemresa till Ottawa.
3: Senators är favoriter till mötet och pressen ligger på laget. Maple Leafs kan därav gå ut och bara sikta in sig på att köra sitt spel och laget vann säsongens första möte och har goda förutsättningar till att vända den dystra trenden inatt.
Mitt spel blir därav Maple Leafs inklusive övertid och straffar till höga 2,25 hos bet365.