Två slutspelsjagande lag i varsin Conference drabbar samman inne i Canadien Tire Centre. Hemmalaget Ottawa Senators med sex raka segrar mot San Jose Sharks vars form inte är lika imponerande men laget har däremot fyra raka segrar i Ottawa. Vilket lag kommer ta dessa två livsviktiga poäng i kampen om slutspel?

  • Match: Ottawa Senators – San Jose Sharks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Sharks
  • Odds: 2,23 @Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 24/3, 00:30

Startande målvakter:
Senators: A. Hammond
Sharks: A. Niemi

Senators har verkligen funnit formen. Det något knepiga är att laget har börjat tagit dom flesta segrarna när båda lagets första målvakter gick sönder och man fick kalla upp mediokra Andrew Hammond från AHL. Men jösses vilken succé det har blivit. Hammond har på sina fjorton starter tagit poäng i samtliga matcher och bara förlorat en match och den var efter overtime. Grymt.
Det har gett Senators en rimlig chans att ta sig till slutspel. Laget befinner sig just nu på en nionde palts i Eastern Conference med åttiotre poäng efter sjuttioen spelade matcher. Det är bara ett poäng upp till Boston Bruins som dessutom har två matcher fler spelade.

Hemma i Canadien Tire Centre har spelat ryckts upp under slutdelen av säsongen. Senators har tagit fyrtiotre poäng efter trettiofem hemmamatcher och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch besegrades Toronto Maple Leafs och det var lagets tredje raka hemmaseger och den åttonde på dom nio senaste hemmamatcherna.

Senators kommer till spel utan:
Z. Smith (spelar ev inatt)
M. Michalek
C. Anderson
R. Lehner
C. MacArthur
C. Neil
C. Phillips

ottawa_200x240V.S san_jose_200x163

Sharks däremot trampar upp och ner. Laget är inte inne i någon vidare form och föll för tredje gången på lagets fyra senaste matcher mot Montreal Canadiens på bortais med 2-0.
Förlusten var Sharks femte på lagets tio senaste matcher, 5-5-0.
Men trots att förlusterna har duggat tätt har Sharks en chans på slutspel. Nu befinner sig Sharks sig på en elfte plats i Western Conference med sjuttioåtta poäng efter sjuttiotvå matcher. Det är för tillfället sex poäng upp till närmsta slutspelslag.

På bortais har Sharks tagit fler segrar än vad laget har förlorat. Trettiofyra bortamatcher har resulterat i arton vinster och sexton förluster. Det har gett Sharks en poängskörd på trettionio poäng och det gör laget till Western Conference tionde bästa bortalag.
Sharks har på lagets fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster.

Sharks kommer till spel utan:
M. Brown
R. Torres

Säsongens fjärde möte.
Sharks har haft två hemmamatcher och Senators en. Det har resulterat i att det första mötet vann Sharks med 3-2 på hemmaplan. I dom två nästkommande matcherna har det slutat med bortasegrar. Först vann Sharks med 5-2 i Ottawa och nu senast fick Senators revansch och vann med 4-2 på bortais.
Sett över lagens tio senaste möten har det slutat med tre segrar för Senators och sju för Sharks.
Lagens fem senaste möten inne i Canadien Tire Centre har slutat med en seger för Senators och fyra för Sharks. Noterbart är att Sharks har fyra raka bortasegrar över Senators.

Är Sharks det lag som sätter stopp för Hammond och hans Senators?
Ja, jag tror det. Det på grund av att Senators har en uppsjö av skador. Framförallt på forwards och målvaktssidan. Laget saknar sina båda ordinarie målvakter och det är bara en tidsfråga innan A. Hammond blir mänsklig igen och då kommer förlusterna komma för Senators. Laget närmar sig allt mer än förlust efter att ha vunnit sina sex senaste matcher.
Sharks måste vinna inatt om slutspelsdrömmarna ska kunna bli sanna. Förlust och jag törs nog påstå att hajarna från Kalifornien inte kommer spela om Stanley Cup.
Det finns mycket som talar för Sharks. Laget har få skador och bortaspelet är helt okey. Men framförallt så trivs laget mot Senators. Två av tre segrar den här säsongen och sju av dom tio senaste mötena. Sen har laget FYRA raka bortasegrar mot Senators.
Kan Sharks ta hjälp av den mentala fördelen laget har och få hål på Hammond ska det bli seger inatt.
Mitt spel blir Sharks som segrare inklusive övertid och straffar till 2,23 hos Unibet.