NHL-säsongen löper vidare och lagen börjar snart att ha spelat uppemot femtio grundspelsmatcher av dom åttiotvå som skall spelas. I den tidiga matchen drabbar Ottawa Senators – New York Rangers samman. Två lag som har helt skilda formkurvor när hemmalaget har två raka förluster medan gästerna har två raka segrar. Matchens fråga är om Senators taffliga försvarsspel kan stå emot Rangers tunga offensiv?

  • MatchOttawa Senators – New York Rangers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Rangers över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 24/1, 21,00

Startande målvakter:
Senators:
Rangers:

Senators form går upp och ner. Laget vinner oftast varannan match, men nu har det dessvärre blivit två raka nederlag för klubben sen New York Islanders besegrade laget med 5-2. Formen annars är fyra segrar på dom tio senaste matcherna, 4-6-0.
Med ett tätt duggande av förluster är det svårt att nå slutspel. Senators ligger just nu utanför slutspelsplats och innehar Eastern Conference elfte plats. För laget är det fem poäng upp till närmsta slutspelslag.

Den största orsaken till att Senators ligger där laget ligger är till stor del det svaga försvarsspelet och ojämna målvakter. Senators har släppt in hundrafemtiotvå mål på fyrtioåtta matcher. Vilket är näst flest i lagets konferens. Ett målsnitt på 3,16 insläppta mål per match. Inte blir det bättre när Senators har släppt in minst tre mål i sex raka matcher och totalt på dessa matcher är det tjugoåtta mål. Ofattbart många insläppta mål faktiskt.

Ottawa_Senators.svgV.S rangers_200x200

Rangers går som tåget och laget tog sin andra raka seger när Carolina Hurricanes besegrades med 4-1 på bortaplan. Med sex segrar på lagets tio senaste matcher, 6-3-1 är Rangers Eastern Conference sjunde formstarkaste lag.
Sett över hela tabellen befinner sig Rangers sig på en tredje plats. Laget har spelat ihop femtiosju poäng efter fyrtiosju omgångar och har ett poäng ner till fyran New York Islanders, men hela sexton upp till konferensledarna Washington Capitals.

En starkt bidragande orsak till att det går såpass bra för Rangers är deras tunga offensiv. Med spelare som Nash, Zuccarollo, Stepan med flera ramlar målen in. Rangers är med sina totala hundratrettiosex kassar det tredje målstarkaste laget i Eastern Conference och snittar 2,89 gjorda mål per match.
Sett över dom senaste omgångarna har Rangers mäktat med att göra minst tre mål i tre av sina fyra senaste matcher.

Lagens tredje möte för den här säsongen.
Rangers har vunnit båda och det med först en 2-1 seger efter straffar på bortaplan och i lagens andra möte vann Rangers med 4-1 i hemmaborgen.

Rangers formtopp mot Senators taffliga förssvar.
Att Rangers ska mäkta med mint tre mål ser jag verkligen som en möjlighet som skall gå in. Det på grund utav att Rangers är ett utav ligans bästa offensiva lag. Laget öser dessutom in mål och snittar nästan tre mål framåt per match och har dessutom gjort tredje flest i lagets konferens.
Det mot ett Senators vars försvars och målvaktsspel är långt ifrån bra. Hela tjugoåtta insläppta mål på lagets sex senaste matcher. Laget har släppt in andra flest mål i sin konferens och snittar över tre insläppta mål per match.
Slutligen trivs Rangers mot Senators.Fyra segrar på lagens fem senaste möten. Rangers har på dessa möten gjort minst tre mål i tre matcher och har på lagens åtta senaste bataljer gjort minst tre mål i fem av dessa.
Nej med ett formstarkt Rangers som fortsätter att ösa in mål mot ett Senators vars försvarsspel är bortglömt och med en match där poängen är ofantligt viktiga kan vi räkna med en öppen matchbild.
Mitt spel blir därav Rangers över 2,5 mål till 1,75 hos Betsafe.