Det heta rival mötet mellan Ottawa Senators – Montreal Canadiens fortsätter. Senators lyckades hålla liv i serien i minst en match till efter den klara segern senast. Nu kommer den stora pressen med hemmamatch och kan laget göra samma sak som Los Angeles Kings gjorde förra säsongen? Det vill säga vända underläge 0-3 i matchserien till seger med 4-3.

  • MatchOttawa Senators – Montreal Canadiens
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Canadiens
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 27/4, 00:00

Startande målvakter:
Senators: C. Anderson
Canadiens: C. Price

ottawa_200x240V.S montreal_200x134

25.04.15NHLMontreal CanadiensOttawa Senators1 : 5
23.04.15NHLOttawa SenatorsMontreal Canadiens1 : 0
20.04.15NHLOttawa SenatorsMontreal Canadiens1 : 2
(1 : 1)
18.04.15NHLMontreal CanadiensOttawa Senators3 : 2
(2 : 2)
16.04.15NHLMontreal CanadiensOttawa Senators4 : 3

Matchserien gick till att från i stort sett vara avgjord till nu en nervkittlande avslutning. Canadiens tog kommandot inledningsvis och kunde vinna tre raka matcher med tämligen en rejäl medstuds och ett bra anfallsspel. Men när laget skulle avgöra i match på fyra på bortais ville inte pucken in. C. Anderson glänste sönder Canadiens offensiv och Senators kunde reducera matchserien till 1-3.

Men i mach fem skulle väl ändå avgörandet komma? Hemmamatch i mäktiga Centre Bell? Det började i än en gång i ett rafflande tempo och det föll mål. Men målen kom från fel lag sett med Canadiens ögon. Båda 0-1 och 0-2 kom innan period ett var över.
Trycket fortsatte mot Senators kassen men istället kom 0-3 under den andra perioden, och Senators hade ett rejält försprång.
Slutakten började och en snabb reducering från Canadiens satte fart på skotten från hemmalaget. Laget lastade iväg hela tjugo skott under slutperioden men inga fler puckar letade in sig bakom Anderson. Istället kom både 1-4 och 1-5 från Senators. Över matchbilden var resultat klart orättvist och matchvinnaren för Senators stavas effektivitet och C. Anderson.

Nu har Senators fått ett rejält häng i matchserien med två raka vinster. Vi minns alla förra säsongens vändning från Los Angeles Kings som vände underläge 0-3 i matcher till seger i matchserien. Spelarna i Senators och deras fans är klart medvetna om vad som hände förra säsongen och hoppas det kan hända igen. Men kan det ske två osannolika vändningar i ett slutspel i NHL på över 50 år under två raka slutspel? Nu är frågan om Canadiens kommer tillåta det och har Senators kraft och orken att lyckas med bedriften?

Senators kommer till spel utan:
C. MacArthur (spelar ev inatt)
J. Pageau (spelar ev inatt)
M. Puempel
C. Phillips
R. Lehner

Canadiens kommer till spel utan:
P. Parenteau (spelar ev inatt)
N. Beaulieu

________________________________________________________________________________

Har Senators det som krävs för att tvinga fram en match sju? Jag är faktiskt rätt skeptiskt på den fronten. Laget har i och för sig två raka segrar nu och har jämnat ut studspuckarna och inget lag har det där extra flytet mer än dom andra. Dessvärre för Senators har nu pressen övergått till lagets favör. Hela staden kokar och alla hoppas och tror att det kommer bli en match sju inne i Centre Bell.
Däremot tror jag inte Canadiens låter det gå så långt. Det på grund av en förlust inatt och pressen på Canadiens i match sju kommer vara enormt stort. Nu är laget istället något underdogs och laget har tappat flytet som fanns i match ett till tre. Mycket av det stavas Craig Anderson som har varit en väg nästintill. Han stod emot senast och Canadiens har bara gjort ett mål på dom två senaste matcherna.
Men trots det ser jag att det talas för Canadiens. Laget är större starkare än Senators och inatt kommer det bli en riktigt målvaktsmatch mellan C. Price vs C. Anderson. Tar Price fram sin vinnarskalle och visar det spel som han hade under OS 2014 vinner han den kampen.
Canadiens kommer ge allt för att avgöra den här glödheta åttondelsfinalen.
Mitt spel blir Canadiens som segrare inklusive övertid till 2,00 hos bet365.