Vi har en tidig match i NHL idag och den går mellan ovanstående lag. Den här reken tar emot litegrann att skriva i hjärtat, men hjärnan säger en sak och ibland måste man lyssna och vara klok. Ottawa har startat riktigt övertygande, men åkte på en brakförlust senast mot Tampa med 6-4. Nu siktar man på att ta sin andra raka hemmasegern.

  • Match: Ottawa – Pittsburgh
  • Speltips: Ottawa
  • Odds: 2.65 @ Bwin
  • Inats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/1, 23.00

Ottawa har varit minst lika bra som jag förväntat mig. Senast fick man stryk mot Tampa med 6-4, men offensiven funkar fortfarande riktigt bra och det defensiva har var bra i tre raka matcher innan senast. Då vilade man också Craig Anderson som nu förväntas vara tillbaka från start. Erik Karlsson har gjort 3 mål på 4 matcher och fortsätter att vara en dirigent på blålinjen. Dessutom har han utvecklat sin defensiv ytterliggare. På dessa fyra matcher har man skjutit som minst 36 skott vilket visar att de är riktigt farliga i anfallszon. Att Ottawa är ett lag att räkna med visade man redan förra säsongen och att man gått ännu mera framåt iår är en självklarhet. Det här spelet bygger dock inte bara på Ottawas kapacitet.

Pittsburgh med Evgeni Malkin och Sidney Crosby i spetsen har väl börjat lite sådär. Crosby gjorde dock två mål senast och verkade faktiskt riktigt spelsugen. Däremot så har Malkin inte kommit igång ännu, trots att han inledde säsongen i toppform. När Malkin är ur form så syns det mycket väl. Han slarvar i egen zon, spelar lojt och dessutom är han grinig och tar en massa onödiga utvisningar. Senaste matchen från hans sida kändes dock som en liten formhöjning då hans femma producerade ett par farligheter framåt, men trots det så får han inte godkänt. Han måste sluta upp med sina efterslängar och spela som han kan för då är han världens bästa spelare. Man fick stryk mot Winnipeg och det var mer än rättvist. Jets åkte mer eller mindre sönder Pittsburgh och jag fick lite vibbar från slutspels-serien mot Flyers förra året. Försvarspelet var riktigt uselt och stundtals var det spel mot ett mål. Man hade svårt att få ut pucken och var för snälla framför egen kasse. Vokoun i buren var riktigt bra. Imorgon är det dags för Marc-Andre Fleury att vakta kassen igen. Han har fortfarande en del att bevisa för mig. Man kan inte klandra honom för förlusten mot Toronto med 5-2, men samtidigt gav han inget stabilt intryck. Nyförvärvet Brandon Sutter är inte lika farlig offensivt som Jordan Staal var, men däremot är de relativt lika i sitt försvarsspel. Ska Pens vinna detta så måste kedjan med Malkin-Kennedy-Neal komma igång. Just nu får James Neal för få puckar att jobba med och då blir det svårt att få något gratis framåt. Trots att jag är Penguins-fan så känns det som att laget just nu är i lite obalans.

Jag brukar ju i normala fall välja moneyline-alternativet och nu ska jag berätta lite kort varför jag denna gång väljer seger efter full tid för Ottawa. Som det känns nu så kommer Ottawa bli en tuff resa för Pens och förlorar dem så blir det efter full tid. Anledningen är att skulle det bli oavgjort så är chansen mycket stor att det går till straffar och väl där tycker jag Pittsburgh har ett rejält övertag. Man har extremt skickliga straffskyttar och dessutom är faktiskt Fleury en av NHLs bästa målvakter på just momentet straffar. Värdet ligger absolut på Sens denna match. Därav blir det 6 units på Ottawa att vinna efter full tid till 2.65 hos Bwin. Jag har svårt att se att vi kommer hitta ett högra odds. Det tar emot, men hjärnan säger att det blir tufft för pingvinerna igen.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden