Många matcher att välja på inatt och det finns flera spelvärda odds. Jag kommer att lägga lite fokus på ett bra odds på skottpelen. Just dessa spela har varit otroligt framgångsrika denna säsong. Det blir ett spel i matchen mellan Ottawa – Pittsburgh.

  • Match: Ottawa – Pittsburgh
  • Speltips: Över 60.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/12, 01.35

Ottawa och skottspel, det är ungefär så jag brukar börja speltipsen när Sens är inkluderat. Det går in varje gång oftast om man har lite känsla. Känslan finns där till denna match, trots att det står ett starkt lag defensivt på andra sidan. Ottawa är ett lag i kris enligt mig. Man har extremt stora problem med det defensiva. Redan förra säsongen hade man problem bakåt, men då hade man en målvakt i Craig Anderson som stod på huvet i de flesta matcher. Den här säsongen har han varit riktigt kass och det känns som att Robin Lehner får ta över förstaspaden mer och mer, vilket också är helt rätt med tanke på att Lehner varit riktigt bra hittills. Man släpper som sagt in mycket mål och då tar de också fler risker bakåt än vad man redan gör. Framåt är det inga problem då man gör mål och slänger in det mesta på mål, men bakåt lämnar man öppen gata i mittzon för motståndarna i typ alla matcher vilket gör att man får väldigt mycket chanser emot sig. Spelar man på samma sätt inatt så kommer Pittsburgh utnyttja detta och förmodligen få mängder med chanser. Tror inte direkt det kommer hjälpa Ottawa att Pens är ett av ligans bästa omställningslag.

robinlehner

Pittsburgh är det lilla orosmomentet här med tanke på att man är såpass bra defensivt, men ikväll tror jag inte det spelar någon roll. Jag räknar lite såhär denna afton; båda lagen kommer skjuta minst 27 skott var och jag tror också att minst ett av lagen kommer ta sig till minst 35 skott. Då sitter detta spel. Känslan finns också att båda når 30 strecket och då sitter det absolut. Pittsburgh kommer få massvis med lägen på kontringar och detsamma gäller Ottawa. Pens är starka bakåt, men i matcher som man möter lag med svängdörrar (Ottawa typ) så har de en tendens att falla in i samma spel. Ungefär likt hur det har sett ut i de senaste slutspelen. Tittar man inbördes mellan dessa lag så har 8 av de 10 senaste klarat linan. Jag tror det kan bli skottkavalkad från båda lagen och då är det svårt att inte tro på överspelet i denna match.


Ottawa är skottgladast i hela ligan och släpper typ till flest skott också. Pens är starka bakåt, men brukar kunna falla in i motståndarnas spel lite för enkelt ibland. Mitt spel denna afton blir över 60.5 skott till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet läggs hos Unibet som har lägst lina på marknaden.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden