Ottawa jagas hårt av ett par lag och behöver ett par poäng till för att vara på säkra sidan. Pittsburgh kan dock andas ut och spela avslappnat i väntan på slutspelet. Ottawa måste vinna, men kommer få kämpa för poängen idag också.

  • Match: Ottawa – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.88 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/4, 01.35

Ottawa behöver som sagt ett par poäng till för att vara på den säkra sidan i kampen om en slutspelsplats. Det ser dock väldigt bra ut och en vinst är inte ett måste, men självklart vill man vinna. Man är starka hemma i Scotiabank Place, men senast trots kraftig dominans på nästan alla punkter så förlorade man ändå mot Toronto med 4-1 tillslut. Skotten skrevs till makalösa 50-22 till Ottawa och även om de flesta lägen var skott utifrån så var det en match man skulle ha vunnit. Det jag tror man kan få problem med idag är att laget består av ett gäng unga lirare som gillar att slänga puck på mål från alla håll och kanter. Ett spel som i grunden bör passa Pittsburgh perfekt då man har backar som bara gillar att stå i vägen. Toronto är ett lag som är effektiva och detsamma gäller Pittsburgh. Sens har haft svårt att göra mål under hela säsongen trots att man skjuter massvis med skott, men det beror också på att man haft många skador och in har unga spelare kommit, vilket oftast resulterar i fler skott. Med tanke på att man har ett riktigt ungt lag och möter ett mycket rutinerat lag som dessutom är ett av de effektivaste i hela NHL så bör man få det svårt. Man kommer ganska säkert att vinna skotten, men att man gör fler mål än ett Pittsburgh i toppform har jag svårt att se. Dessutom fördel Pens i en eventuell staffläggning. Ottawa saknar Erik Karlsson och Jason Spezza.

Pittsburgh slog tillbaka Boston med 3-2 senast och som väntat var det Bruins som förde matchen, men stoppades av Pittsburghs stabila defensiv. Något som återigen är en nyckel för vinst ikväll. Laget saknar som ni alla vet flera av de största stjärnorna och därför blir också det offensiva trycket inte lika hårt, men däremot så vinner man matcher ändå pågrund av att man har en stabil defensiv tillsammans med en bred forwardsbesättning. Ottawa kommer mata skott i desperation idag och det bör gynna Pittsburgh som har ett antal stora backar som egentligen bara ska stå framför mål och bara rensa bort pucken. Med tanke på detta och Ottawas förmåga att gå bort sig i anfallszon så kommer det dessutom öppna för fina kontringslägenBrenden Morrow visar att han är en riktigt bra spelare och kan bära ett lag trots att man saknar flera viktiga spelare. Annars lär han hamna lite i skymundan av Crosby och Malkin. De två jag är mest imponerad av är dock Jussi Jokinen och unge Beau Bennet (bilden). Jag är helt övertygad om att Beau kommer vara en nyckelspelare för Pens i framtiden med tanke på hans skicklighet med pucken. I ett annat lag än Pittsburgh så är jag ganska säker på att han går in i de flesta andralinor i NHL.  Formen är god i Pittsburgh och man har sex raka vinster och kanske det mest imponerande är att man vunnit 21 av 23 senaste matcherna. Det är riktigt starkt med tanke på att både Crosby och Malkin varit skadade under långa stunder. Formen går som sagt inte att undgå och trots att man nu säkrat titeln i Eastern Conference så finns det väl ingen anledning att spela emot Pens idag heller. Jag kommer fortsätta spela på Pittsburgh tills de visar en tendens på svaghet, vilket man inte är i närheten av att visa nu. Pittsburgh har vunnit säsongens båda möten mot Ottawa. Man saknar Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Paul Martin och James Neal. Fleury lär få chansen i kassen efter att ha vilat förra matchen.

Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 9-1 SU in its last 10 games on the road
Pittsburgh is 10-5 SU in its last 15 games when playing Ottawa
Pittsburgh is 20-2 SU in its last 22 games


Mycket står på spel för Ottawa, men tror att rutinen, formen och effektiviteten avgör för Pens fördel. Jag spelar Pittsburgh ML till oddset 1.88 hos Pinnacle med 6 units. En notis är att Pittsburgh är det lag som gör flest mål på bortaplan och Ottawa är det lag som släpper in minst på hemmaplan.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden