Ikväll har jag hittat ett riktigt intressant spel som det verkligen talar för. Det kommer bli ett skottspel med lite högre insats och det gäller mötet mellan Ottawa och Philadelphia där båda verkligen behöver vinster idag för att ha någon chans på en slutspelsplats.

  • Match: Ottawa – Philadelphia
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.70 @ bwin
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 16/3, 00.05

ottawa_200x240Ottawa är inne i en riktigt bra trend där man har spelat upp sig rejält om man jämför med hur man spelade i början av säsongen. De två senaste matcherna så har det blivit vinster mot topplagen New York Islanders och Montreal, vilket visar lite i vilken härlig form man är i. Ikväll har man återigen en bra chans att vinna, men tycker oddset är lite för lågt för min smak. Jag kommer istället testa mig på ett skottspel som bör sitta ganska enkelt. Ottawa är ett av de lag som skjuter absolut flest skott på hemmaplan. Man kör på i alla lägen och deras spel går ut mycket på att lägga puckar på mål och jobba på returer. Man har skottglada backar och unga snabba forwards som gärna går enkla vägen på mål. De senaste matcherna har man spelat grymt bra offensivt sett och med tanke på att man är i kanonform och möter idag ett lag som har ganska stora problem med försvarsspelet på resande fot så bör man ha goda chanser till att skjuta +30 skott idag utan tvekan. Bakåt vet vi att Sens har sina brister och Flyers kommer få sina lägen dem också.

philadelphia_200x141Philadelphia har även dem sin stora styrka offensivt sett. Idag är en måstematch för båda lagen så räknar med att det blir full rulle åt båda håll för lagen. Man har som sagt sina styrkor framåt och då bör man utnyttja detta på bästa sätt. Flyers är inget lag som skjuter speciellt mycket, men man har verkligen kapaciteten att göra det. Däremot när man möter lag som är offensiva så har det en tendens att bli lite hawaiihockey och mycket målchanser. Det är jag helt säker på att det blir idag också. Den här säsongen har man spelat en match mot varandra och den slutade med 76 skott totalt. Alltså en ganska klar bit över linan. Tittar man historiskt så har tolv raka matcher gått över dagens lina och de flesta också med ganska god marginal. Sens har släppt till lite mindre skott den senaste tiden, men man ser fortfarande på dem att de är väldigt sårbara. Jag tror det ska mycket till ifall inte Flyers når upp till åtminstone 30 skott idag.


Det är två offensiva lag som har historiken med sig när det gäller skotten. För mig finns det ingen anledning att inte spela detta när dessutom tolv raka möten har gått över dagens lina. Mitt spel blir alltså över 58.5 skott till oddset 1.70 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden