Jag kommer återigen titta närmare på ett spel i matchen mellan Ottawa och New Jersey. Ett av lagen har fått ett blytungt avbräck och tillsammans med en del andra faktorer gör jag ett lag till favoriter.

  • Match: Ottawa – New Jersey
  • Speltips: Ottawa ML
  • Odds: 1.77 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/3, 00.35

Ottawa har under stor del av säsongen haft svårt att hitta målet, trots att man skapar mängder av målchanser. De sista matcherna har man dock hittat målformen och i 4 av 5 senaste matcherna har man gjort minst fyra mål och kan också inkassera fyra vinster på dessa. Senast körde man över Tampa Bay i första perioden med 4-0 i en match som tillslut slutade 5-3 efter att hemmalaget slappnat av efter den tidiga ledningen. Normalt sett släpper man in minst mål av alla lag på hemmaplan och trots att man saknar flertalet viktiga offensiva kuggar så hittar man vägar att vinna, mycket tack vare duktiga målvakter och ett bra försvarsspel. Svenske Jakob Silvferberg har varit otroligt bra och visar match efter match att han förmodligen kommer bli en av Ottawas kuggar offensivt de kommande åren. Som sagt, man saknar många spelare som är duktiga offensivt, vilket ganska säkert har varit en stor anledning till att målen uteblivit. Nu har man dock spelat länge utan dessa spelare och anpassat spelet väl och målen börjar komma. Robin Lehner har gjort det riktigt bra i kassen på slutet, men får nu sätta sig på sidan och se Ben Bishop vakta kassen mot Devils. En målvakt som även han gjort det bra i Craig Andersons frånvaro. Senators är också ett lag som är grymt starka på hemmaplan, men ganska mediokra på bortaplan. Hemma har man vunnit 11 av 16 matcher som kan jämföras med matcherna på bortaplan där man bara vunnit sex stycken på lika många försök.

Senators Overall Scoring: 2.6
Senators Home Scoring: 2.8
Senators Overall Defense: 2.2
Senators Home Defense: 1.7
Ottawa is 4-1 SU in its last 5 games when playing at home against New Jersey
Ottawa is 4-1 SU in its last 5 games
Ottawa is 7-2 SU in its last 9 games at home 


Ilya Kovalchuk saknas pga skada

New Jersey är även dom riktigt hemmastarka och har en del problem på bortaplan. Borta har man bara vunnit 5 av 15 matcher denna säsong. För två matcher sedan gjorde också Martin Brodeur comeback. Sedan dess har laget två vinster och dessutom har Brodeur hunnit med att göra ett mål. Eller han gjorde inte målet utan Jordan Staal i Canes slängde in pucken i eget mål och Martin var siste Devils-spelare att röra i pucken. I vilket fall så har laget fått en boost av detta, men man har även fått ett riktigt tungt avbräck. Ilya Kovalchuk är skadad och New Jerseys bäste spelare offensivt. Han styr det mesta i laget, speciellt powerplay där han oftast spelar ett helt PP utan att byta. Kovalchuk har snittat en dryg poäng per match denna säsong och i ett ganska offensivt svagt Devils så är detta ett megaavbräck. Kovalchuk spelar i snitt lite mer än 25 minuter varje match, vilket gör honom till den forward som spelar överlägset mest av alla i hela ligan. En riktigt bra forward snittar mellan 19-22 minuter, absolut inte mer. Varför spelar just Kovalchuk så mycket då? Jo, för att han är nästan det enda man har som man kan bygga ett spel runt. Devils är som sagt också riktigt bortasvaga och jag tror inte ens att Brodeurs återkomst hjälper laget idag. Blir svårt att göra mål i powerplay när man saknar den spelare som styr allt i numerärt överläge.

Devils Overall Scoring: 2.5
Devils Road Scoring: 2.1
Devils Overall Defense: 2.7
Devils Road Defense: 3.0
New Jersey is 5-10 SU in its last 15 games
New Jersey is 1-6 SU in its last 7 games on the road 


Hemmafördelen och avbrcäket av Kovalchuk gör att jag kommer välja Ottawa ML hos bwin till oddset 1.77 med 6 units. Ottawa släpper in få mål på hemmaplan medans Devils har svårt att göra mål på bortplan.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden