Ottawa tar inatt emot New Jersey i slutskedet av säsongen. Matchen har i princip noll betydelse förutom någon placering upp eller ner för de båda lagen och känslan är att det kan bli en ganska sevärd match. Inatt blir det ett skottspel från min sida.

  • Match: Ottawa – New Jersey
  • Speltips: Över 56.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin 
  • Insats: 6/10 units 
  • Spelstopp: 11/4, 01.35

Ottawa har varit ett av våra mest inkomstbringande lag under den första delen av säsongen när det gäller skottspel. Sens är sedan ett par matcher tillbaka helt utom räckhåll för slutspelet och säsongen är över inom ett par dagar. Under hela säsongen har man haft stora problem med en herrans massa skott emot sig. Ottawas spel har varit så under ett par säsonger så det är heller inget konstigt. De två senaste matcherna har det sett lite halvlojt ut bakåt, eller det är ganska vanligt. Framåt skapar man alltid lägen på nåt vis och jag tror det är lite därför att man har en hel del unga spelare som jobbar hårt och lägger mycket på mål. Hemma skjuter man som sagt alltid mycket och även fast man möter ett defensivt starkt Devils så bör man kunna lösa upp emot 30 skott. Man är ändå ett av de lag som avlossar flest skott i hela ligan. Bakåt är det Ottawa och då är det nästan garanti att man får minst 30 skott emot sig. Tror inte det blir mindre nu med tanke på att de säkerligen inte kommer täcka några extra skott en afton som denna.

robin-lehner

New Jersey är ett av de tråkigaste lagen i hela ligan. Man ligger ofta rätt i banan och motståndarna har svårt att skapa chanser mot detta Devils. Med tanke på att man idag inte har något att spela för så kanske man vill försöka vara ett lite offensivare lag. Man kanske släpper det defensiva tänket litegrann samtidigt som backarna kanske följer med en extra gång upp i anfallen. Devils har ändå potential till att skapa en hel del skott, något som man också gjort de senaste matcherna. Bakåt har det varit tight, men på bortaplan är man ett annat lag och inte lika stabila bakåt som när man spelar på hemmais. Idag möter man ett hawaiilag och förhoppningen är att även Devils försöker bjuda på lite gladhockey denna afton. Inbördes så har man klarat denna lina i 8 av de 10 senaste matcherna.


Som sagt, två lag som inte har något att spela för brukar också visa sig defensivt. Ottawa kommer garanterat släppa till chanser och Devils lär också släppa på sin strikta defensiv lite mer. Linan är brutalt låg för att inkludera Ottawa och det ska vi utnyttja. Mitt spel blir över 56.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Bwin och spelas med 6 units. Jämför detta med andra bolag som har satt en högre lina till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden