Inatt möts Ottawa och Montreal i Scotiabank Place. Hemmalaget har blandat och gett hela säsongen medans bortalaget Montreal har spelat överraskande stabilt senaste tiden. Nattens spel grundar sig mycket på att Ottawa har båda sina målvakter skadade till matchen idag.

  • Match: Ottawa – Montreal
  • Speltips: Montreal ML
  • Odds: 1.74 @ Ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/2, 01.05

ottawa_200x240Ottawa inkluderade jag i min senaste rek här på sidan och då gällde det ett överspel i skott. Sens spelar väldigt offensivt och det var det som var en av grunderna till det spelet. Jag räknar med att man kommer fortsätta spela offensivt på hemmaplan och det är man faktiskt ganska bra på. Däremot så gäller det inte antal skott den här gången utan vi kommer hitta en vinnare. Sens spel på hemmaplan har varit bra den här säsongen med tanke på att man på pappret har en av sina sämsta upplagor på ett par år. Däremot så ser spelet ut som vanligt och det är full fart framåt som gäller och då blir det även en hel del luckor bakåt. Just Ottawa kan nog tacka Craig Anderson  som har varit väldigt bra den här säsongen och likaså Robin Lehner. Till nattens match är båda borta pågrund av olika skador. Det är den stora anledningen till detta spel. I målet kommer man ställa tredjekeepern Andrew Hammond som i förra matchen fick stå sista perioden mot Carolina där han fick släppa två mål på fem ynka skott. Jag ska ärligt säga att jag inte sett honom speciellt mycket förutom i matchen senast och då såg han väldigt fladdrig ut. Hans stats från AHL är inte heller speciellt imponerande och det kan bli tufft mot ett formstarkt Montreal. Ottawa saknar båda målvakterna, Clarke MacArthur, Chris Neil och Zack Smith.

montreal_200x134Montreal går som tåget och som jag sagt med flera andra lag så slutar dem sällan att förvåna. Trots att man på pappret kanske inte har den mest stjärnfyllda truppen så gör man det riktigt bra och just nu så leder man också Atlantic Division. Frågan är om man den här säsongen kan ta klivet och ta sig riktigt långt i ett slutspel för onekligen så ser det riktigt bra ut för tillfället. Man har jämna femmor rakt igenom där många kan producera, men också ta sina defensiva roller på ett bra sätt. Det är just det defensiva som är lagets styrka och målvakten Carey Price är den här säsongen överlägsen med sina siffror. Jag tror också att Ottawas spel kommer att passa Habs väldigt bra med tanke på att Sens kommer säkerligen gå all in framåt som vanligt och då kan Montreal spela sitt vanliga spel där man är tighta bakåt och gärna går på kontringar. Förhoppningsvis kommer man få tillräckligt många 2 mot 1 och 3 mot 2 för att kunna avgöra matchen. Tittar man historiskt så har inte Montreal trivts särskilt bra mot Ottawa, men i det här läget som man är nu så är man rätta favoriter. Man har bättre form, ett bättre lag än tidigare säsonger och Ottawa saknar deras två bästa målvakter. Carey Price är bekräftad i kassen.


Jag tycker det mesta talar för Montreal inatt, förutom kanske historiken. Mitt spel denna natt kommer att bli Montreal ML till oddset 1.74 hos Ladbrokes. Insatsen kommer att bli en bit över medel och landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden