Inatt är det möte mellan Ottawa och Chicago där jag hittat en vinnare. Ska man se någon match den här natten så känns det som att man kan rekommendera just den här med tanke på att det är två lag som spelar med hög fart och en härlig energi. Mitt spel går till favoriten här.

  • Match: Ottawa – Chicago
  • Speltips: Chicago ML
  • Odds: 1.83 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/12, 01.35

Ottawa_Senators.svgOttawa har gjort en helt okej säsong och man har bevisat att man har kvalitén för att kunna utmana även iår om en slutspelsplats. Klarar man bara av att hålla sig inom räckhåll för en placering bland de åtta bästa så kommer man att klara av det med tanke på att man är ett energifyllt lag som är väldigt svåra att slå i medgång. På slutet har det varit lite uppochner och man kommer in till den här matchen med två raka förluster. Senast fick man stryk av Philadelphia med 4-2 i en match som inte alls kom rätt in i. Oavsett vad som hänt i de två matcherna innan den här matchen så ska man slå fast vid att Sens kommer göra allt för att få med sig poäng idag. Man har alltid en tendens att kliva framåt med hela laget på hemmaplan och då blir man sårbara bakåt. Kanske också därför man släppt in så pass mycket mål som man gjort den här säsongen. Man kommer trycka på framåt, men idag möter man ett av ligans absolut bästa lag och då får man passa sig för snabba omställningar, något som Chicago är väldigt bra på. Jag tror Ottawa är det lag som kommer begå flest misstag och med tanke på att Chicago är så skickliga offensivt så lär man kunna ta vara på det mesta som Ottawa bjuder på. Sens har även en del skador då Michalek, Phillips, MacArthur och Zibanejad är borta från spel. Räknar med Craig Anderson i kassen.

chicago_blackhawks_200x200Chicago kan jag aldrig slutas imponeras av och det förvånar mig inte om man ännu en gång står i Stanley Cup-final i början av nästa sommar. Man spelar i en otroligt tuff conference, men lyckas ändå på något vis alltid höja sig lagom till ett slutspel. Framförallt lagets tre stora stjärnor Patrick Kane, Jonathan Toews och backen Duncan Keith. Den förstnämnda leder poängligan i hela ligan för tillfället och är just nu upp i en poängstreak på 20 matcher. Något som såklart varit en bidragande orsak till att man gått såpass bra med tanke på att man faktiskt tappat flertalet viktiga forwards. En som steppat in istället för bland annat Sharp är den ryske rookien Artemi Panarin som blivit Kanes nya radarpartner. En kandidat till årets rookie helt klart. Chicago har två raka förluster dem med och bör vara otroligt sugna på en seger idag. Jag har svårt att se detta Chicago förlora tre matcher i rad. Dessutom har man haft det ganska enkelt emot Ottawa genom åren även om inte antalet möten varit speciellt många. Nej, Chicago är tunga och med tanke på att man även är skadefria så bör man ha bra chans mot Ottawa idag.


Ottawa saknar en del spelare samtidigt som Hawks tuggar på med fullt manskap. Jag tycker oddset är lockande på bortalaget här. Mitt spel denna afton blir alltså Chicago ML till oddset 1.83 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden