Två bottenlag drabbar samman i en av nattens matcher och det är Ottawa som står som värd för gästande Carolina. Historiken talar för detta spel och dessutom så borde deras spel på hemma- respektive bortaplan passa varandra bättre. Jag kommer köra på ett skottspel inatt.

  • Match: Ottawa – Carolina
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/2, 01.35

ottawa_200x240Ottawa är i en liten ombyggnadsfas och årets säsong har väl inte varit nåt speciellt att hänga i granen. Man ligger i botten av ligan och om jag ska vara ärlig så tror jag inte motivationen är speciellt stor hos spelarna. Det som är positivt för klubben är att man har en hel del unga spelare vilket oftast kan ge lite energi i truppen ändå. Sens har i många år varit ett lag som spelat riktig hawaiihockey och det har bjudits på både skott framåt och skott mot eget mål. Förra säsongen låg man i toppen av alla lag i båda dessa kolumner och det är väl så deras spelstil är litegrann. Den här säsongen har det inte varit lika stora svängdörrar, men man bjuder fortfarande på en hel del skott och försöker ofta med lite såkallade ”brunkmål”. Hemma kör man alltid på och där brukar man ha ganska lätt att få skott framåt, speciellt de senaste matcherna när man snurrat ganska friskt med motståndarna. Man har slagit Buffalo på bortaplan, formstarka Edmonton och spelat bra mot Pittsburgh. Idag har man goda chanser att vinna en match då man möter ett av ligans sämsta bortalag och då räknar jag att man fortsätter att mata skott mot kassen. Bakåt släpper man nästan alltid till runt 30 skott och då bör detta spel sitta om alla har en normal dag. Robin Lehner är bekräftad i kassen och han är känd för att ha en ganska spektakulär spelstil vilket oftast innebär en del returer.

carolina_hurricanes_200x120Carolina har gjort det bra på hemmaplan, men har på resande fot haft väldiga problem. Hemma får man styra och ställa lite som man vill och då spelar man oftast i ett ganska lågt tempo. Skotten framåt kanske inte haglar som de gjort under tidigare säsonger, men samtidigt har man ett lag som har potentialen att skjuta mycket. Tittar man på deras bortamatcher så är skottsnitt högre där än vad det är på hemmaplan. Det känns lite som att man måste anpassa sig till motståndarna och då blir det automatiskt mer svängig hockey. Med tanke på att Ottawa är ett lag som gärna spelar offensivt hemma så tror jag att spelet kommer passa Canes ganska bra. De sista matcherna på bortaplan har man ändå skapat  en hel del chanser och då har man ändå mött lag som Sharks, Ducks, Wilds och Yotes. Just det sistnämnda laget är ett lag som spelar ganska offensivt och som gärna fyller på framåt med sina backar, vilket är lite som Ottawa spelar. Då sköt man 41 skott. Man lär inte komma upp till den summan idag, men man bör definitivt klara åtminstone 30 skott. Historiskt sett så har man klarat den här linan i 9 av de 10 senaste matcherna lagen emellan och då har man ändå mötts en hel del senaste säsongerna. Årets enda möte hittills klarade dagens lina precis. Cam Ward är bekräftad för Carolina.


Ottawa har en tendens att skjuta väldigt mycket ibland när man spelar på hemmaplan. Carolina skjuter mer på bortaplan och historian talar verkligen för detta. Mitt spel kommer därför alltså att bli över 59.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden