Ottawa tar inatt emot avhänga Buffalo och det bör således bli en ganska komfortabel seger för hemmalaget. Jag kommer dock gå på ett skottspel i denna match då jag anser att det känns som det bästa spelet i denna match.

  • Match: Ottawa – Buffalo
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/3, 01.35

Ottawa tuggar på och har den senaste tiden knappat in på lagen ovanför i kampen om en slutspelsplats. Man har ett par matcher mindre spelade än många av de inblandade lagen och har ändå ganska hyfsad chans att spela sig in i ett slutspel senare i vår. Då är matchen ikväll ett måste om ska ha där att göra. Man möter ett bortasvagt och riktigt dåligt Buffalo vilket är en match som man ska vinna alla dagar i veckan. Oddsen är dock låga så väljer att avstå där då Buffalo kan sprattla till ibland. Sens på hemmaplan spelar fartfyllt och offensivt oavsett vilka man möter. Ikvälll möter man ett lag som tillåter sina motståndare att ta mycket skott och det är just vad Ottawa gör när dem spelar hemma. Man matar skott mot mål och lyfts fram av en högljudd hemmapublik. Känslan är att det blir detsamma ikväll och med tanke på att man skapat en hel del chanser den sista tiden så lär man inte ha några problem mot det ikväll heller med tanke på att man möter ligans sämsta lag. Man har ett högre skottsnitt hemma än på resande fot. Jag skulle bli väldigt förvånad ifall Ottawa hamnar under 35 skott ikväll.

ottawa_200x240buffalo_sabres_200x200

Buffalo är verkligen genomusla även denna säsong. Man har mer eller mindre gett upp och alla spelare spelar bara av säsongen just nu. Man har hela säsongen haft stora problem bakåt och man låter sina motståndare trycka tillbaka dem i egen zon väldigt ofta. Skotten haglar mot kassen och frågan är om det inte har blivit ännu fler skott emot dem på slutet. Det som kommer avgöra spelet ikväll är hur många skott Buffalo skjuter iväg. Jag misstänker att Ottawa som vanligt kör på med allt de har framåt och på så sätt släpper till en hel del luckor bakåt, vilket gör att Buffalo kommer få sina lägen om man är heta på pucken. Jag tror också hellre Buffalo spelar en offensivare ishockey än att man ska spela defensivt och täcka en massa skott. Tittar man historiskt mellan dessa lag så har man klarat dagens lina i 9 av de 10 senaste matcherna lagen emellan. Då har man dessutom möts en hel del de senaste säsongerna. Min förhoppning ikväll är att man får iväg minst 25 skott framåt och då kommer det här spelet att sitta garanterat med tanke på att Ottawa förmodligen utan problem tar sig upp till minst 35 skott.


Jag tror på en chansrik match där Ottawa kommer ha stort övertag i antal skott. Mitt spel blir alltså över 59.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer som vanligt att landa på 6 units.

Twitter @Hedenskogh och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden