Det är dags för ännu ett rivalmöte mellan Ottawa som tar emot Boston. Matcherna brukar vara riktigt sevärda och brukar bjuda till med riktigt bra målvaktsspel, något som jag är inne på ikväll också. Spelet blir ett litet specialspel.

  • Match: Ottawa – Boston
  • Speltips: Över 61.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/3, 00.35

Ottawa är ett lag som är riktigt sevärt. Man spelar med högt fart och vill alltid framåt. Denna säsong har man haft otur med en hel del skador på viktiga spelare, vilket gjort att målproduktionen kanske hämnat sig lite. Däremot så är det inte sagt att målchanserna saknas för man är det laget som skjuter mest i hela NHL. Det här med att laget som vill framåt brukar oftast generera att laget släpper till målchanser bakåt och i det här läget så gör de också det. Ottawas spel är verkligen hawaii-hockey och laget har inga gränser. Man har under säsongen haft tre riktigt bra målvakter som räddat dem i många matcher och ikväll får Robin Lehner chansen igen som har räddat 94.6% av puckarna. I de matcherna han har stått denna säsong har han fått 222 skott emot sig, vilket ger ett snitt på 37 skott/match. Ottawa skjuter mest skott i ligan och släpper till näst mest skott av alla, så att det händer mycket i matcherna är en självklarhet allt som oftast. Tittar man på Ottawas matcher denna säsong emot Boston så har de mötts två gånger och båda har slutat över linan, 35-32 och 46-31, båda till Bostons favör. Totalt sett har Ottawa gått över dagens skottlina i 23 av 30 matcher denna säsong. Dessutom brukar matcherna mot Boston vara otroligt chansrika. Linan känns något låg.

Ottawa shots off: 33.00
Ottawa shots off at home: 32.45
Ottawa shots def: 33.37
Ottawa shots def at home: 33.14
Ottawa shots against Boston last 10 games: 34.9

Boston är också ett lag som skjuter mycket framåt, men däremot har man ganska bra koll på sin defensiv. Ottawa bjuder som sagt upp till dans framåt så jag tycker inte att Bostons stabila defensiv är ett hot denna match. Skulle den vara det så kan lika gärna bli så att Boston skjuter uppemot 40 skott och löser mesta delen av linan själv, men jag tror att båda når 30 skott minst. De senaste fem matcherna har dock bara linan gått över dagens lina två gånger, men då har man inte mött något så svängigt lag som Ottawa. Det närmsta man har kommit Ottawas spel var Florida för fyra matcher sedan och då blev totalen 62 skott. Tittar man på inbördes mellan lagen så har 8 raka matcher gått över linan så den känns ändå något skott för låg, även om den är hög för de flesta andra lag än Ottawa.

Boston shots off: 31.61
Boston shots off away: 30.47
Boston shots def: 27.45
Boston shots def away: 27.16
Boston shots against Ottawa last 10 games: 32.8 

————————————————————————————————————————-

Visst, Boston skottsnitt är lite lägre på bortaplan, men jag tror ändå det blir en svängig match. Bwin har lagt linan på 63.5 så därför kommer jag välja att spela över 61.5 skott (ordinarie tid) hos Betsson till oddset 1.85 med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden