Kvällens match mellan hemmalaget Ottawa och gästande Boston är verkligen superviktig. Ottawa har fyra poäng upp till den sista wild-ard platsen som faktiskt Boston innehar för tillfället. Vinnaren idag skapar sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

  • Match: Ottawa – Boston
  • Speltips: Ottawa ML
  • Odds: 1.95 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 00.35

ottawa_200x240Ottawa har gjort en mäktig resa den här säsongen och är som sagt i allra högsta grad med i slutspelsracet. Att man skulle få tampas om en av platserna med bland annat Boston är dock en liten överraskning. Sens startade säsongen svagt och man var länge uträknade. De senaste veckorna har man dock fått en nytändning i laget av nåt slag och vändningen kom nånstans då nye målvakten Andrew Hammond fick komma in och göra debut. Det var när Anderson och Lehner blev skadade. Hans stats är fullständigt magiska och han har räddat Sens i många matcher. Sedan han kom in i laget har han elva vinster av tolv möjliga och räddningarna han slagit till med ibland är helt briljanta. Idag kommer också uppemot 10 000 hemmafans att hylla målvakten genom att bära såkallade ”Hamburglar masks”. Han är egentligen den stora anledningen till att jag väljer just Ottawa idag. Och såklart att man lever mycket på sin positiva energi som man har för tillfället. Jag har nämnt det förut och när Ottawa är inne i ett bra stim så är man väldigt svårstoppbara. Dessutom är man riktigt bra på hemmaplan där man är ett av de lag som gör klart flest mål i hela ligan. Med den formen man har just nu så kan jag inte undvika en hemmaseger här. Man saknar Clarke MacArthur, Zack Smith och Chris Neil.

boston_bruins_200x200Boston har även dem höjt sig ett snäpp gentemot i höstas. De sista veckorna har man hittat ett spel som varit väldigt jobbigt att möta och kanske också lite av det spel man är vana att se Boston spela i ett slutspel. Man spelar med fart, är tunga att möta och skapar en hel del trafik framför mål. Däremot kanske inte Bostons spel övertygat jättemycket den senaste tiden ändå. Man har inte gjort speciellt många mål framåt och man har släppt till en massa chanser. Spelet har under hela säsongen inte varit jätteövertygande och ska jag vara ärlig så tycker jag inte man förtjänar en slutspelsplats med tanke på vad man presterat och inte presterat. Man kan tacka sin målvakt Tuukka Rask till att man fortfarande ligger på slutspelsplats. Det är det som kan vara hindret ikväll, men som jag ser det så är målvakterna nyckeln hos båda lagen ikväll och med tanke på att formen hos dem båda är riktigt bra så går jag på det lag som jag tror har störst chans att göra mål framåt. Det tycker jag Sens har med tanke på fördelen av hemmaplan då Boston är ett klart sämre lag på resande fot. Boston vann mötet i Ottawa för en dryg vecka sedan med 3-1, men förlorade skotten med 40-22. Jag tror Sens tar revansch idag. Boston saknar Kevin Miller, Brett Connolly och David Krejci.


Jag tror att Ottawa tar chansen idag och knapar in ytterligare på Boston. Bortalaget har verkligen all press på sig den här kvällen. Mitt spel blir alltså Ottawa ML till oddset 1.95 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden