Denna dag ska väl egentligen kanske tillägnas vårat svenska fotbollslandslag, men det spelas även NHL-hockey en dag som denna. Ottawa tar emot Boston i en match där vi förhoppningsvis får se en ganska van matchbild mellan dessa lag. Gårdagens skottspel satt ruskigt enkelt och vi hoppas på en lika bra natt även idag.

  • Match: Ottawa – Boston
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.75 @ Bwin
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16/11, 01.35

Ottawa tillsammans med skottspel brukar vara en riktigt bra kombo och vi får hoppas det ser ut ungefär likadant idag som det brukar i matcherna mot Boston. Sens åkte senast på ett riktigt bottennapp när man fick stryk med hela 5-0 hemma mot krislaget Philadelphia. Innan dess hade man flera fina insatser på rad och man bör vara revanschsugna inför nattens match. Det spelar dock ingen större roll här då jag inte letar efter en vinnare, utan bara vill ha en väldans massa skott på mål. Ottawa är ett lag som vi många gånger involverat i våra skottspel. Idag ska vi återigen gå på ett överspel när vi fått en lite för låg lina. Sens skjuter som vanligt ganska mycket skott. Den här säsongen är man uppe i drygt 31 skott/match framåt och det får anses som helt okej. Bakåt är det oftast öppna spjäll och man verkar vilja låta motståndarna ta skott för att sedan bara koncentrera sig på att ta bort returer. Man har de senaste fem matcherna gått över linan i tre av dem och då har man ändå minskat skottsnittet gentemot början av säsongen. Mot Boston brukar det vara full fart framåt för båda lagen och räknar med att det blir en liknande matchbild idag.

Ottawa shots off: 30.9
Ottawa shots off at home:
Ottawa shots def: 36.9
Ottawa shot def at home:
Ottawa shots against Boston last 10 games: 35.5

Ottawa Senators goaltender Robin Lehner makes a save in front of Boston Bruins' Patrice Bergeron

Boston har det hittills inte alls varit samma fart på som det varit de senaste säsongerna, men man bör ändå kunna tagga till lite extra ikväll. På nåt sätt så brukar deras spelstilar passa varann ganska bra och också bli riktigt roliga och sevärda matcher med mycket målchanser åt båda håll. Boston har faktiskt de senaste matcherna även hittat spelet lite mer och man ser mer och mer ut som ett lag igen. När man är i form så är man ett av ligans mest svårstoppade lag. Man har stora starka spelare om bör ha en liten fördel styrkemässigt om man jämför med Ottawa. Sens däremot har en liten fördel med sin skridskoåkning och på något vis känns det som att det är därför det också brukar hagla målchanser lagen emellan. Tittar man inbördes så har 8 av de 10 senaste gått över dagens lina. Alla dem också med stor marginal. Jag tycker vi har goda chanser till att se en chansrik match även ikväll.

Boston shots off: 29.9
Boston shots off on road: 
Boston shots def: 29.2
Boston shots def on road:
Boston shots against Ottawa last 10 games: 35.2


Ser man på inbördes möten så är det tydligt att det brukar vara fartfyllt och ser inte hur det ska bli någon ändring idag. Jag kommer spela över 58.5 skott till oddset 1.75. Insatsen blir 7 units och spelet hittar ni hos Bwin. Jämför det med andra bolag som har satt linan på 60.5. Må det hagla skott idag också!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden