Ottawa tar emot Boston hemma i Kanada och det är verkligen en livsviktig match som ska spelas. Boston innehar den sista slutspelsplatsen i Eastern och man jagas av bland annat Ottawa som är mer eller mindre tvungna att vinna för att det inte ska bli för stor lucka.

  • Match: Ottawa – Boston
  • Speltips: Ottawa över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/3, 00.35

ottawa_200x240Ottawa gör det för tillfället väldigt bra och man är i allra högsta grad med i racet om en slutspelsplats. Detta trots att man har gjort en ganska dålig första halva av säsongen. Det visar lite hur man faktiskt spelar för tillfället. Senaste matchen var i förrgår hemma mot Calgary där man fullständigt körde över Flames under hela matchen och ledde faktiskt med hela 4-0 med endast 13 minuter kvar av matchen. Calgary gjorde dock fyra mål på tio minuter innan Ottawa sedan kunde avgöra på straffar och få med sig alla poängen. Någonting hände ju och man hade tydligen gått av planen lite för tidigt i deras huvuden. Jag räknar med att man kommer ut revanschsugna och vill visa publiken att det där bara var en engångsföreteelse. Den sista tiden har man spelat riktigt bra och gjorde det som sagt även mot Calgary under lång del av matchen. Formen är grym och man har vunnit åtta av sina tio senaste matcher vilket visar att man är på gång. Hemma är man grymt bra och har en hemmapublik som är magisk och manar på sitt lag, framförallt i medgång. Man spelar fysiskt, skapar mycket chanser och då är det också självklart att målen kommer tillslut. Idag kommer man möta ett lag som man mer eller mindre måste vinna emot och jag tror man tar den chansen. Jag vet dock om att Sens är lite halvtröga bakåt och därför kommer jag välja att man ska göra minst tre mål istället då jag ändå tror att man behöver göra minst tre mål för att vinna matchen.

boston_bruins_200x200Boston har även dem hittat formen på slutet och man kommer få kriga in i det sista om man ska behålla sin plats i slutspelet. Säsongen har inte alls varit bra hittills och man har haft stora problem med det defensiva spelet. Den som har räddat dem och den man kan tacka för placeringen just nu är målvakten Tuukka Rask som var magnifik i kassen. De senaste matcherna har man visat det där tunga spelet som man är vana att se Boston med. Man smäller på, är allmänt griniga och skapar mängder med chanser. Dessvärre har man släppt till en hel del också och svängdörrarna i mittzon ser ut precis som vanligt. Skillnaden är väl att man haft lite ”stolpe in” istället för det motsatta. Ikväll kommer man få bekänna färg när man möter ett av ligans starkaste lag och med tanke på att man inte övertygat på resande fot så tror jag man kommer få problem. Ottawa är dessutom väldigt bra på hemmaplan och det är väl inte direkt till Bruins fördel. Den här säsongen så har Ottawa 2-1 i inbördes möten. Till dagens match saknar man Brett Connolly, Simon Gagne, Kevin Miller och David Krejci.


Jag gillar oddsen här med tanke på att Ottawa står som hemmalag. Man spelar bra för tillfället och ja tycker inte man ska vara underdogs här. Mitt spel blir alltså Ottawa över 2.5 mål till oddset 1.90 hos betsson. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden