Ottawa har varit på en lång bortaturné och är tillbaks på hemmaplan. Idag tar man emot ett av ligans bästa lag Boston Bruins och Sens målvakt Robin Lehner lär behöva stå på huvet.

  • Match: Ottawa – Boston
  • Speltips: Boston över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/3, 00.35

Ottawa är tillbaka på hemmais igen och det är säkerligen efterlängtat då man haft en ganska tung bortaturné. Det kommer garanterat bli en omställning att spela hemma igen och det hoppas jag Boston kan dra nytta av. Ottawa kommer från en riktigt stark seger emot New York Rangers i Madison Square Garden och vill förmodligen fortsätta på samma spår, men då krävs en felfri insats ikväll. I matchen mot Rangers storspelade Robin Lehner i en match som kanske Rangers borde gjort något extra mål om vi tittar på kvalitén på deras chanser, men den svenske målvakten stod emot. Ikväll när man möter Boston så lär det behövas en synnerligen stark insats igen om man ska hålla dem under tre mål. Ottawa är ganska bra på hemmaplan och man släpper faktiskt in minst mål i ligan där, men samtidigt ska man komma ihåg att man släpper till näst mest målchanser av alla lag i ligan. Att Boston kommer få sina chanser på ett hawaii-hockey-spelande Ottawa är en självklarhet. Laget lider som sagt av ett par skador där det har varit det offensiva spelet som blivit mest påverkat. Bakåt släpper man in minst mål i ligan, men samtidigt med tanke på alla målchanser som skapas så känns det som en tidsfråga innan det kan dra iväg. Lehner är bekräftad för start ikväll.

Boston är ett av de bästa lagen för tillfället. Många trodde inte att Tuukka Rask skulle kunna fylla upp tappet av Tim Thomas, men frågan är om han inte just nu är världens bästa målvakt. Visserligen har han en defensiv framför honom som är riktigt bra, men han ser oerhört lugn och stabil ut, vilket även hela laget gör rakt igenom. Ändå bakifrån Rask fram till de offensiva korten i anfallszon. Boston gör ganska mycket mål och är faktiskt ett av de mest målglada lagen framåt i hela NHL och dessutom är formen riktigt bra. Tittar man på lagets fem senaste matcher så har man gjort minst tre mål i varenda match. Boston har totalt gjort minst tre mål i 16 av 21 möjliga matcher denna säsong vilket gör att man har ett jämnt målsnitt och nästan alltid producerar oavsett vilka man möter. Man har mött Ottawa en gång denna säsong och då vann man bara med 2-1, trots att man sköt 46 skott. Tittar man inbördes mellan lagen på de tio senaste matcherna så har man gått över linan i sju av dem. Att man kommer få sina chanser ikväll är jag övertygad om, även fast Ottawa är starka bakåt.

———————————————————————————————————————–

Boston producerar nästan jämnt och formen är god. Jag spelar Boston över 2.5 mål till oddset 1.80 hos Betsson med 6 units. Kommer även lägga ett sidospel med lite lägre insats hos Bwin där jag väljer Ottawa flest skott på mål (regular time) till oddset 2.10. Ottawa har vunnit skotten i 7 av de 10 senaste mot Boston och jag tror att Boston kommer vara i ledning större del av matchen vilket kommer innebära att det är Ottawa som måste framåt. Ett Boston i ledning spelar oftast väldigt kontrollerat.

Boston över 2.5 mål (1.80) – 6 units Betsson
Ottawa flest skott på mål (2.10) – 3 units Bwin 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden