Några matcher kvar innan uppehållet även startar i superettan, och vi får se ett möte mellan tabelltvåan Östersund och gästande söderklubben Mjällby. Östersund som inför i år storsatsat, håller hög nivå och har endast åkt på en förlust hittills. Man möter Mjällby som förra året åkte ur allsvenskan och som total kollapsat därefter. Enligt mig finns det endast ett tips i denna match och det hamnar på laget från norr, Östersund. Man har presterat och visat upp en anfallsglad fotboll som ger resultat och jag kan inget annat än att tro på dem. Häng med!

  • Match: Östersunds FK – Mjällby AIF
  • Spel: Östersunds FK -1,5
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

ostersundmjallby logo

Börjar vi med att analysera Mjällby sa kan man tyvärr konstatera att laget har total kollapsat efter tappet i allsvenskan. Man radar upp förluster och placerar sig på en femtondeplats vilket innebär nedflyttning. Ett facit på 2-1-10 och målskillnaden 9-24 talar sitt tydliga språk och helt ärligt så förtjänar man inte bättre resultat efter det man presterat. På sistone har man radat upp förluster där den senaste kom hemma mot Frej, som man vanligtvis bör slå, och den förlusten svider. Idag ställs man mot Östersund som verkligen visat att man är en toppklubb och en nästan omöjlig uppgift väntar. Lyckades man förlora mot Frej med två bollar på hemmaplan lär det rinna undan uppe i Östersund. Dagens bästa avslag!

Över till lite positiva miner som det säkert råder i Östersund. Trots att man åkte på sin första förlust för säsongen mot Varberg, 1-0, senast så kommer man till detta möte med fullt självförtroende. Man spelar en riktigt fin fotboll med goda offensiva kvalitéer och har gjort flest mål i serien där man ligger på 25 gjorda. Innan förlusten senast mot Varberg, radade man upp segrar och idag lär man börja upp en ny svit. Dagens bästa spel!

Så vad blir mitt lir? Då Östersund är storfavoriter väljer jag att gå in på en handikappslina på -1,5 vilket jag anser är rimligt. Mjällby fortsätter att underprestera medan Östersund fortsätter att trumma på i toppen. Full fart från början och så löser norrlänningarna detta. Insatsen får ligga på över medel!