Ikväll ska vi till Jämtkraft Arena för att få se den heta drabbningen mellan Östersund och Degerfors, en väldigt viktig match för båda lagen, vid eventuell vinst för Östersund närmar man sig värsta konkurrenten Jönköping Södra. Vinst för Degerfors då går man upp på tredje plats och nosar på det allsvenska kvalet. Båda lagen har en väldigt bra form speciellt Östersund som inte har förlorat i årets superetta. Man är väldigt starka hemma i Östersund och jag tror man håller sin förlustfria svit efter kvällens match. Degerfors har kryssat i sina två senaste matcher och är säkert nöjda om dem får med sig ett kryss i denna match. Häng med!

  • Match: Östersunds FK – Degerfors
  • Spel: Östersund & Ö2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.20 3/6

ostersundDegerfors-IF_logo

 

Börjar vi att titta på Östersund så kan man konstatera att man varit ett stabilt hemmalag denna säsong. Senast man tappade poäng hemma var mot serieledande Jönköping Södra (1-1). Man har ett bra lag med en stark defensiv som släppt in näst minst mål i serien, offensiven är det ingen fel på heller, laget har gjort flest mål i hela serien. Senast kunde man enkelt avfärda Ljungskile med 0-2 och därmed visar man på ännu ett formintryck. Att man ska slå Degerfors är det nog inget snack om och en seger är i sikte.

Ser vi till gästande Degerfors så är man faktiskt ett bättre bortalag än vad man är hemma. Man har spelat riktigt bra borta och har en fin rad på 3-1-2. Nackdelen är dock att man inte mött så pass bra motstånd som Östersund är och en tuff uppgift väntar. Därmed tror jag att man får det riktigt svårt idag men skulle den målfarlige anfallare Peter Samuelsson ha en bra dag så kan Degerfors skrälla och att det blir en målrik match är mycket möjligt.

För att dra ihop säcken så kan jag idag inte tippa emot ett formstarkt Östersund som ännu inte har förlorat. En rad på 7-4-0 talar sitt eget språk och att man siktar på en vinst idag tvivlar jag inte på. Man gillar att göra mål och vinst + över 2,5 ger ett fint odds på hela 2,20. Insatsen får ligga på strax över medel!

Lycka till! /MLipovac