Det är dags för sista omgången i den norra allettan och det är en mycket viktig match för båda lagen. Som jag ser det så lever ett av lagen riktigt farligt. Jag tror på en favoritseger här.

  • Match: Östersund – Sundsvall
  • Serie: Allettan Norra
  • Speltips: Sundsvall
  • Odds: 1.85 @ Ladbrokes 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/2, 16.00

Förutsättningar: Östersund har 3 poäng och 5 plusmål upp på femman Kiruna. En poäng räcker för avancemang för ÖIK, men samtidigt om det blir förlust så har Kiruna ett fint läge att plocka in alla mål då man möter avsågade Teg. Sundsvall behöver vinna för att sluta som bästa tvåa och få en plats i playoff 3.

Östersunds form är på nedgång. Man vann dock senast med 3-1, men det var mot jumbon Örnsköldsvik. Innan det var man utspelade av både Piteå och Kiruna. Man är ett lag som består av ett gäng brunkare som gör det bra defensivt, men inte mycket mer än så. ÖIK är dock hemmastarka. Under hela säsongen har man bara tagit 1 poäng av Sundsvall och då har man mötts fyra gånger. De sista tre matcherna har man dock fått en hel del problem i truppen. Till matchen mot Sundsvall saknar man en målvakt och fem utespelare. Vissa har man saknat under en längre tid, men vissa har tillkommit på slutet. Anton Nykvist, Fredrik Hetta, Fredrik Alcén, Daniel Magnusson, Karl Björklund och även Per Tagesson missar alla matchen. Det finns tre killar som står ut lite extra och det är Hetta, Magnusson och Björklund. De två förstnämnda är deras bästa spelare offensivt och även Karl Björklund är viktig åt båda håll. Det är oerhört tunga avbräck och Sundsvall har dessutom en bättre trupp när alla dessa är med. Nu är det inget snack om vilka som har bäst trupp. Man är dock hemmastarka och det ska vara därför man kan knipa poäng här, men troligen kammar de noll.

Sundsvall har värvat in riktigt smart till denna alletta och de har redan visat att de är riktigt bra. Janne Laakkonen har stått för hela 15 popäng på 6 matcher hittills och med hans rutin och meriter från SM-liiga så har han lyft laget ytterliggare en klass. Man har även fått in två klassbackar för hockeyettan vid namn Eric Moe och Marcus Högström som båda öst in poäng. Laget var redan starkt innan, men med dessa nyförvärv så blir man riktigt vassa. Man är faktiskt ett av de få lag som slagit och tagit poäng av Björklöven denna säsong, och det krävs en hel del. Formen är också fin och senast slog man Kovland på hemmaplan med hela 13-2. Känslan säger att det kan bli ett par måls skillnad här, men med tanke på Östersunds hemmastyrka så tänker jag lite. Oddset 1.85 är dock riktigt bra på Sundsvall. Man kommer med nästintill full trupp. Bredden framåt är enorm i Sundsvall.

Sundsvall ska vinna detta och jag placerar en insats lite över medel på Sundsvall vinst efter full tid till oddset 1.85 hos Ladbrokes, som är klart marknadshögst med detta.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden