Dags för nykomlingen Östersund att ta sig an guldfavoriten Malmö som går som tåget just nu. På hemmaplan och med nuvarande skadesituation i Malmö så kan nog Östersund överaska här. Men Malmö har dock bra form och en bred trupp, och man går såklart för 3 poäng. Tror båda kommer spela sitt spel och få sina chanser. Båda brukar skapa en del hörnor dessutom och tror matchbilden kan bli sån att vi får se ett antal hörnor här. Hörnrikt!

  • Östersund – Malmö FF
  • Spel: Över 10.5 hörnor
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Östersund spelar en fotboll likt Barcelona där man vill ha väldigt mycket boll och även ha bollen på marken så ofta som möjligt, även defensivt. Och det brukar bli aningen naivt ibland vilket visade sig mot Sundsvall där man förlorade med 5-0. Har även visat sig vara dåliga i de flesta matcher och jag tror man kan få det rätt jobbigt defensivt i den här matchen. Å andra sidan visade man mot ett annat storlag, nämligen Göteborg, att man kan göra riktigt bra match. och här på Jämtkraft Arena har man ju verkligen chansen också, dessutom på konstgräs som Malmö inte är som bäst på. Ska man dessutom ha en chans mot Malmö så ska det vara nu med alla de skador dom har. Så här tror jag man kommer gå för 3 poäng.

Ser vi till hörnorna så brukar man skapa en del, framförallt här på hemmaplan. I snitt så skapar man 6.09 hörnor framåt, och man släpper till 5.2 hörnor i snitt. Redan där har vi alltså klarat linan. Nu möter man dessutom ett väldigt hörnstarkt lag, absolut topp 3 i Allsvenskan.

Här saknar man Fouad Bachirou och Jamie Hopcutt som är avbräck. Men inga avbräck för hörnorna direkt.

ostersund     Malmö

Malmö har nu tagit sig upp till förstaplatsen där man ju är tippade att hamna så formen är bra såklart. Dock har man ju en del avbräck och även om Malmö har en bred trupp så är det ju rätt tongivande spelare som saknas. Men jag tror man kommer vara något mer defensiva än vanligt här och ta vara på de misstag Östersund kommer göra, vilket man nästan vet att de kommer göra. Misstag alltså. Dom är ju så naiva så det finns inte. Men samtidigt blir det något annorlunda för Malmö när dom spelar mot ett bollskickligt lag som rullar boll som inget annat lag i serien. Tror dom kommer få möta ett taggat norrlandslag som säkert kommer höja sig när storlaget Malmö kommer på besök så det blir ingen lätt match för Malmö trots alla spelare dom har.

Ser vi till hörnorna så skapar man en hel del. I snitt så blir det 7.2 hörnor framåt och 4.8 hörnor bakåt. Även här har vi klarat linan ganska bekvämt. Och blir det som jag tror spelmässigt så kan vi nog vi se en hörnrik match här och båda lagen förbättrar sina snitt något.

I Skånelaget så saknas Tobias Sana, Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic och Guillermo Molins. Såklart flera avbräck här trots att man har en bred trupp.

——————————————————————————————————————————————————————-

Östersund är ett bollskickligt lag som gärna spelar runt hela tiden och hittar öppningar. Man tar även en del skott som kan studsa till hörnor osv. Jag tror man komemr vara taggat och man brukar skapa en del hörnor. Men Malmö är även dom ett bra hörnlag och brukar skapa ännu mer. Tror på en öppen match där Malmö ändå kommer hit för att ta 3 poäng och hota Östersund på deras planhalva. Jag tror på flera chanser åt båda håll. Jag spelar Över 10.5 hörnor till oddset 1.86. Insatsen är lite över medel. Jobbba!!!!

/ L’orso