Östersund fortsätter att spela sitt passningsspel med mycket bollinnehav, man fortsätter även att visa upp ett nästan obefintligt försvarsspel emellanåt. Och nöär man nu möter ett Kalmar som har ett riktigt formstarkt och farligt anfallspar som dessutom är snabba i djupet kan man få problem känner jag. Östersund kan dock skapa mycket framåt själv och i defensiven har Kalmar visat sig vara sårbara och släppt in mycket mål. Det lär skapas en del chanser åt båda håll vilket bäddar för mycket mål.

  • Östersund – Kalmar
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.97 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Östersund förlorade senast med 3-0 borta mot Djurgården där man var det spelförande laget och visst skapade man läge framåt, men defensivt är man alldeles för naiva. Man känns sårbara för omställningar och i huvudspelet. Där kan Kalmar absolut hota dom. Precis det såg vi när man möte Örebro hemma omgången innan och förlorade med 2-4. Örebro kunde visa upp ett snabbt anfallsspel i djupet vilket man straffade dom på ganska rejält. Offensivt har man inte övertygat genom att ha några heta målskyttar. Man kommer dock kunna skapa chanser på sitt konstgräs då man möter ett lag som inte r speciellt skickliga på att försvara sig mot ett snabbt passningsspel. 

Vi stryker Jamie Hopcutt som är borta flera månader. Frågetecken även för mittfältaren Fouad Bachirou som klev av skadad på träningen i söndags. Avbräck såklart.

ostersund    kalmar

Kalmar vann senast mot ett formstarkt Örebro med 3-2 och anfallaren Marcus Antonsson (5 mål) ser fortsatt väldigt het ut framför mål. Och här kan mycket väl Antonsson få en del ytor i djupet att jobba med då Östersund spelar ett väldigt naivt försvarsspel och kan ibland tappa boll i prekära lägen, och där tror jag Kalmar kan straffa dom ganska mycket. Även på fasta situationer tror jag vi kan få se ett Kalmar som mobiliserar med mycket folk. Defensivt är man dock själva sårbara för ett snabbt passningsspel vilket Östersund har, och man är inte lika bra på konstgräs som på naturgräs vilket ger fördel till Östersund. Men faktum kvarstår, man har väldigt formstarkt anfallspar och det brukar betyda mål framåt oavsett hur matchen ser ut. Dom nosar upp lägen från ingenting.

I Kalmar så har vi frågetecken på mittfältaren Filip Sachpekidis. I övrigt så missar Papa Diouf med all sannolikt matchen vilket är ett avbräck offensivt.

———————————————————————————————————————————————————————

Östersund kommer ha väldigt mycket boll som vanligt. Man kommer skapa flera chanser på grund av det och har fördelen av att spela på konstgräs som inte Kalmar gillar lika mycket som vanligt gräs. Defensivt är man dock sårbara och lär bli straffade. Kalmar har en formstark anfallare som gör mål på nästan ingen just nu. Och dom känns som gjutna för att möta ett naivt Östersund. Defensivt har man dock själva problem och släpper in alldeles för mycket boll. Och är ganska dåliga när man möter skickliga spelare. Jag tror vi kan få se en del mål här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.97. Insatsen hamnar på medel. Jobbba!

/ L’orso